Yılmaz Sandıkcı

Yılmaz Sandıkcı

Türkiye’nin Üçte Biri Girer AB’ye

Yine bir bir yurtdışı seyahatindeyiz, rızkımızın peşinde. Almanya’dayız bu sefer de. Ama aklımız gönlümüz Türkiye’de!

*

Başlık dikkatinizi çekti mi? Aynen böyle yamıştım 1999 yılında bir yazımda, açıklaması aşağıda. Ama önce şunlara değineyim izninizle;

Cinayet, hem de şifa beklenen hastanelerdeki yenidoğan bebeklere kadar ulaşmış.

Bebek katillerinin elebaşı olan cani doktor daha önce PKK terör örgütüne üyelikten hükümlüymüş.

İl Sağlık Müdürlüğünde hastaneleri denetlemekle görevli hain doktor, katillere "haklarında gizli soruşturma olduğu bilgisi" vermiş.

Sağlık Bakanlığının domuz eti satıyor diye ifşa ettiği şirkete millet destek vermiş. Nasıl oluyor da millet siyasete, hükümete, bakanlığa güvenini bu kadar kaybetmiş?

İyi de ipin ucunu puştların eline kimler vermiş?

*

Hainler dinimizi kullanarak milletimizi kandırıyor, gerçekleri çarpıtarak laikliğe karşı çıkıyor!

Kananlar bunların etkisi ile laikliğe ters, liyakati hiçe sayan, adaletin terazisine müdahale eden uygulamalarla, iyi niyetli olsalar bile kandıkları hainlerin peşinde düşmana hizmet ediyor…

Hain hainliğini yapınca da hep bir ağızdan düşmanı suçluyor.

Hain haindir de cahilin, kananın, kandırılanın, aldatılanın suçu yok mudur?

*

Boşuna demiyoruz düşman düşmanlık etmek için vardır, düşmanı düşmanlık etti diye suçlamak ahmaklıktır. Mümin seviyesinde insan olana yakışan; düşmanın bize düşmanlık edecek cesareti ve fırsatı bizim hangi eksik yönümüzden, hangi yanlış potitikamızdan aldığını sorgulamaktır? Düşmanın nihai hedefini anlamaya çalışmaktır! Bunların milletimizi bölmek ve vatanımızı parçalama niyeti olduğunu anlamak için müneccim olmaya gerek yoktur.

*

Sormak gerekmez mi, zamanında tedbir almak varken, başa bela gelince tepki vermek ile milletin gazını alanlar kime hizmet ediyor?

Liyakat isteriz, adalet isteriz demeden şeriat isteriz diyenler bu konuları niçin düşünmüyor? Bu kadar hayati bir konuda da mı kandırılıyor?

Liyakat ve adalet yoksa kalkınma olmuyor, niçin anlaşılmıyor?

*

Akıl almaz şeyler oluyor. Oylarının çoğunu şehit ve gazi yakınlarından alan MHP’nin genel başkanı çıkıyor, bebek katili olarak bilinen terörist elebaşının mecliste konuşma yapmasından bahsediyor.

Muhalefet partisi CHP ise terösist başının hapisteki sağ kolunu ziyarete giyor.

Bi dakka arkadaş, sahi neler oluyor?

*

1999 yılındaki bir yazımda TÜRKİYE’NİN ÜÇTE BİRİ ANCA GİRER AVRUPA BİRLİĞİNE demiştim ya, sanki o senaryo oynanıyor. O zamanın şartlarında şunu ifade etmiştim; 9 yıl önce yıkılan SSCB’nin devamı olan Rusya’ya ve Humeyni sonrası İran’a karşı tedbirlerini dinamik tutmak üzere bölgede üs kuracağı yeni devletlerin oluşmasını isteyen ABD, bunun için sınırlarını zaten kabul etmediği Türkiye’yi bölme projelerini destekliyor.

*

Ortadoğudaki ateşe mesfa koymak isteyen, komşu olmak istemeyen AB, Türkiye’nin bölünmesini istemekte hatta bölücü faaliyetlere destek olmakta, çünkü bölünmüş Türkiye’nin batısında AB ortalaması üzerinde bir gelişmişlik olduğunu görüyor ve bunun da AB için bir yük olmayacağını tam tersine iyi bir pazar olacağını hesaplıyor. Bölünmüş Türkiye’nin doğu ve güneyini de Ortadoğudaki ateş ile arasında tampon olacak uydu devlet için kullanmayı planlamak işlerine gelir.

*

Bu tampon devlet İsrail için de İran’a karşı önemli bir güvence olacaktır. ABD’nin İsrail’den ayrı değerlendirilemeyecek olan Ortadoğu politikası gereği Rusya’ya ve İran’a karşı yeni üsler kurabileceği bir tampon devlet zaten aradığı bir fırsattır. Tabi unutmayın, kuzey doğumuzda birilerinin Ermenistan hayali de var. Biz unuttukça ve uyudukça onların hayalleri güçleniyor, cesaretleri artıyor.

*

Dikkatinizi çekmek isterim, bu yazıyı yazdığım dönemde Saddam Hüseyin yönetimindeki Irak’ın Kürdistan’ı Bağdat’ta bağlı idi… Suriye Kürdistan’ı ise gündemde yoktu, projenin köşe taşları yerlerince oturunca gündeme gelecekti… Geldi de… Peki, sonraki adım ne olacak sizce?

*

Yeterince açık görünmüyor mu ABD, AB ve İsrail üç ülke ama dört koldan planlar yapıyor üzerimizde!? Bunlara karşı tedbir almak varken, yarın iş işten geçince tepki vermek kime yarayacak? Uyan Türkiye! Yeter artık kanma… İşin aslını ara! Almanya’dan selam ve dua ile…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Yılmaz Sandıkcı Arşivi