Yılmaz Sandıkcı

Yılmaz Sandıkcı

ABD Seçimlerinde İthal Seçmen

ABD Başkanlık seçimlerinde mevcut başkan Biden / Kamala hükümetinin seçimi kazanabilmek için yabancı seçmen ithal ettiğini ve ABD’de kaçak yaşayan göçmenlere vatandaşlık verme sürecini kolaylaştırıp hızlandırdığı konuşuluyor. Trump tarafı buna karşı çıkıyor ama ne kadar etki ediyor, bilemiyorum.

*

ABD’deki müşterilerim ile görüştüğümde, bir işadamı olarak Trump’un seçilmesini istiyorlar. Trump’ın önceki dönem yaptıklarını ve şimdi Çin’i durdururum, Rusya-Ukrayna savaşını bitiririm gibi vaadleri bizim de kulağımıza hoş geliyor. Ancak İsrail konusunda Kamala da Trump da aynı yerde duruyor.

*

Çünkü İsrail ABD için partilerin siyaseti üzerindedir. Büyük İsrail Projesini çıkaranın da adını değiştirerek günümüzde Büyük Ortadoğu Projesi (BOP) olarak yürütenin de biraz geçmişe bakıldığında ABD olduğu görürül zaten. ABD ve İsrail’in olduğu yerde İngiltere de üçlüuü tamamlar. Sonra Avrupa’dan ve dünyanın her yerinden müttefikleri sıralarınır.

*

Hepsi de sonuçtan menfaatine düşen payı almak için orada olmak ister. Sonuç ne olacak? İsrailin güvenli büyümesi için Ortadoğu ülkelerinin yeniden düzenlenmesi! Peki olacak mı? Bu Ortadoğululara bağlı. İsrailin Filistin ve Lübnan’da yaptığı ortada. Daha fazlası da kapıda…

*

Peki dışarıdan birilerinin istemesi yetert mi? Yetmez! İçeriden işbirlikçilerin de olması gerekir değil mi? Söz buraya gelince, geçen yıl İsrail gizli servisi Mossad için Türkiye’de sakalıyla, türbanıyala Müslüman görüntüsü içinde ajanlık yaparken yakalanan tipleri hatırlıyorum.

*

Türkiye’nin nasıl bir göçmen politikası yürttüğü sorusu geliyor aklıma. 14 yıldan beri Suriye’li sığınmacıları ağırlıyoruz, yetmemiş gibi Afgan kaçakları kabul ediyoruz. Yöneticilerimi(!), din adamlarımız(!) ve birileri bunları bize muhacir(!) diye tanıtıyor… Afrikalılar ve diğerleri de var…

*

Muhacir sözünü ağızlarından düşürmedikleri halde, manasını hakkıyla anlatmayanlar 14 yıldan beri konuşmaya devam ediyolar. Muhacirlik başka boyutlara kayıyor. Muhtaç durumdaki sığınmacıların, kimisi kadınlarını sömürüyor kimisi ucuz emek gücünü. Sahtekar ile tamahkar misali, cahiller, suistimalciler, hainler, kalleşler kolayca anlaşıyorlar, birlikte çalışıyor ve söze gelince din iman diye konuşurken, din kardeşimiz dedikleri sığınmacılara Allah rızası için yardım etmek yerine ancak menfaat için yardım edenler var!

*

Ne üzücü değil mi? Türk Milleti yüz yıl önce bir manda ve himaye kabul edilemez diyerek, bir kurtuluş savaşı iradesi göstermiş ve bağımsızlığını kazanarak Türkiye Cumhuriyetini kurmuştur.

*

Bize sığınan Araplar ise aynı dönemde haçlı kalıntısı İslam düşmanı işgalcilerin manda ve himayesinde yaşamayı kabul etmişler. Dedeleri ne yaptı, torunlar ne yapıyor? Emperyalizmi yenen Türklerin vatanına, emperyalizmin himayesinde yaşadıktan sonra sığınmacı görevi ile Türklerin vatanına geliyorlar.

*

Bunlar, işgalci düşmana karşı özgürlük için örgütlenip savaşmak yerine teslim olarak düşman himayesinde yaşamayı kabul edenlerin torunları… “Ya istiklal ya ölüm” diyerek özgürlüğü için ölümü göze alarak savaşan Türk Milletini kötüleyen sömürgeci zihniyetin egemenliğinde yaşamışlar, işgalcinin eğitiminden geçmişler yıllarca. Düşmanın yalanlarına kanmışlar ve kamdıkları bu yalanları yaymışlar. Bu eğitimden geçenler bugün bizde sığınmacı olarak yaşıyorlar, vatandaşlık alıyorlar seçimlerde oy kullanıyorlar.

*

Tarihte, Peygamber (sav) efendimizin sağlığında 622 yılında Mekke’den muhacir olarak Medine’deki ensarın yanına göç edenler, 630 yılında Mekke’yi fethedinceye kadar geçen 8 yıldan kısa sürede neler yaptılar? Nasıl yaşadılar?

*
Peki günümüzdeki muhacirler niçin İslam peygamberini örnek almıyorlar? Bize anlatılan "muhacir" hikayeleri tebliğ için cehd ile yaşamış mübarek kişilerle doludur. O muhacirler de yeterli güce ulaşınca 8 yıl dolmadan dönüp vatanı Mekke’yi kurtarmış, geri almıştır. Peygamberimiz bile 8 yıl dolmadan muhaciri vatanına geri gönderirken, “geri göndermeyeceğiz” diyenler kime hizmet etmektedir?

*

Bizdekilerin 8 yılı doldu, 14 yılı da dolmak üzere! Bayrağımızı yakmaya cüret edecek kadar da güçlendiklerine göre hala niçin kendi vatanlarını kurtarmak için gitmiyorlar? Bu kadar sürenin sonunda muhacir söylemi düşmedi mi hala!

*
ABD, İngiltere, Avrup desteği ile Ortadoğuda bunlar olurken ve daha da olacaklar kapıda beklerken, bazılarının muhacirlik maskesi altında başka oyunlar çevireceğini anlamak için kim neyi beklemektedir. Tedbir almak varken tepki vermek için beklemek kime yarayacaktır?! Anlayanlara selam ve dua ile.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Yılmaz Sandıkcı Arşivi