Yaz ayların dışarda yemek yemekten kaçın

Yaz ayların dışarda yemek yemekten kaçın

Merhabalar kıymetli okurlarım haftanın ikinci yazısında sizlerin karşısındayım. Geçen günkü yazımda yine yaz mevsimindeki bazı zorluklardan bahsetmiştim bugün yine ona benzer bir yazı ile sizlerleyim.

Bu sefer ise yaz mevsiminin getirebileceği olası enfeksiyonlardan bahsedeceğim .

Yaz aylarında daha fazla evin dışında kalıyoruz. Sürekli hava değişikliği için evden dışarıya çıkıyoruz ve açık havada vakit geçirdiğimiz için enfeksiyon ve mikrop kapma riskimiz daha da üst seviyelere çıkıyor.

Bunda özellikle yaz mevsiminde sokakta yediğimiz ürünler de var. Sokak lezzetleri, dondurmalar ve daha fazla ürünler enfeksiyon için oldukça zararlı.

Yaz aylarında artan sıcaklıklar, mide ve bağırsak enfeksiyonlarında da artışa neden oluyor. Bundan korunmak için el hijyeninden içme sularına kadar pek çok detaya dikkat etmek gerekiyor.

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte artan sıcaklıklar sadece bunaltıcı olmakla kalmıyor, aynı zamanda bazı sağlık sorunlarına da yol açabiliyor.

Sıcak havalarda vücudumuzun terleme yoluyla sıvı ve elektrolit kaybı artıyor. Bu durum susuzluk, baş dönmesi, halsizlik, baş ağrısı ve yorgunluk gibi semptomlara neden olabiliyor.

Sıcak havalarda artan bir diğer sorun ise mide ve bağırsak enfeksiyonları… Yüksek sıcaklıklar, artan seyahatler ve açıkta satılan gıdalar enfeksiyon riskini artırıyor. Bu nedenle yaz aylarında hem besin güvenliğine hem de kişisel hijyene dikkat etmek büyük önem taşıyor.

Uzmanların söylediğine göre ise dışarıda yemek tüketimi ishal vakalarını artırıyor. İshalin yaz aylarında tırmanışa geçmesinin bir diğer nedeni dışarıda yenen yemekler... Yemeklerin yaz sıcaklarında bozulma riskini gözden uzak tutmamak gerekiyor. Kendinize dikkat edin

Önceki ve Sonraki Yazılar
Şule GÜMRAH Arşivi