Okul dönemi başladı

Okul dönemi başladı

Merhabalar kıymetli dostlarım, dün itibariyle yeni eğitim -öğretim yılı başladı. Çocuklarımız yeniden okullarına döndü. Oldukça sıcak ve yorucu bir yaz tatilinin ardından okullar açılmış oldu. Yeni dönem herkes için hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum.

Elbette geçiş sınıfları için zor bir süreç. 1. sınıf, orta okula ve liseye geçiş seneleri daha zordur. Burada öğrencilere ailelerinde de ekstra yardım etmesi gerekiyor. Öğrencilerin başarılı olması elbette kendi çabalarının eseri olacak. Bundan yana herhangi bir şüphem yok benim. Bunun yanında elbette destek almaları da gerekiyor. Aileden, öğretmenlerinden ve gerekirse de bir profesyonel kişiden. Bu bir psikolog olabilir. Başarı kolay ve tek başına çok zor geliyor artık. Bu yüzden çocuklarınızın yanında olun.

Bahsedeceğim ikinci konusu ise yine doğrudan doğruya eğitim ile alakalı. Ben iş yerime gelip giderken otobüs ve tramvay kullanıyorum. Sabahları okul giriş saatlerine denk geliyor. Akşamları çok fazla öğrenci yoğunluğu olmuyor.

Otobüs ve tramvaylarda özellikle lise öğrencilerini çok görüyorum. Hem ben hem de diğer otobüste bulunan vatandaşlar ise bu öğrencilerden çok rahatsız durumdayız. Otobüs için gerçekten çok dikkatsiz, sorumsuz ve hatta yazmaya elim varmıyor ama ahlaksızca davranabiliyor.

Yüksek sesli konuşmalar, kendi aralarında yaptıkları garip şakalar, el hareketleri, küfürlü kelimeler, otobüs huzurunu bozacak şekilde davranıyorlar. Fiziki olarak da çok rahat durmuyorlar. Koltuğun üzerine basıyorlar, otobüse zarar veriyorlar yani. Bu durum tamamen eğitimsizlik ve yetişme sürecinden kaynaklandığını düşünüyorum. Lütfen çocuklarınıza görgü ve adap kurallarını öğretin..

Önceki ve Sonraki Yazılar
Şule GÜMRAH Arşivi