Yılmaz Sandıkcı

Yılmaz Sandıkcı

Hangi CHP?

Bugünün CHP’sine bakarak devletimizi kuran CHP’yi yargılayanları yadırgıyorum. Bu CHP o CHP değil! Lütfen, feraset ve basiret ile görüntüye kanmak yerine işin aslını esasını anlamaya çalışalım. Bugün, neredeyse gözümüz önünde dönen dolapları anlamadan, tarihin derinlikleri hakkında konuşmayalım.

*

Zamanında, devletimizi kuran CHP’lilerin sınırlarımız aşan bazı çıkışlarına bakarak CHP’yi yargılayanları da yadırgıyorum. Unutmayın, kurucu CHP’yi kuranlar da içinde bulunanlar da hepsi birer Osmanlı idi… Onların çözüm diye önerdikleri ancak bize ters gelen düşünceleri için CHP’yi suçlamadan önce, bu düşüncelerin Osmanlı’da geliştiğini atlamayalım.

*

İlkeleri arasında hem Devletçilik, hem Halkçılık hem de Milliyetçilik ilkelerini aynı anda bulunduran CHP’yi siyaset yelpazesinde sola yerleştirenleri, komünizm ile eşleştirenleri yadırgamak yetmez, kınıyorum.

*

Laiklik ilkesini dinsizlik gibi uygulamaya çalışanlar kadar laikliği dinsizlik gibi göstermeye çalışanların da aynı hain projeye hizmet ettiğini ve laikliğin aslında güzel dinimizin kirli siyasete alet edilmesini önlemek için gerekli olduğunu anlatmayanları da kınıyorum.

*

Yadırgamak, yargılamak, kınamak yetmez! İşin aslını perdenin arkasını da anlamak gerekir, dün komünist tarafta olanlar bugün bölücüler ile yan yana duranlar CHP yönetime nasıl geldiler? Asıl bunu anlamak istiyorum. 

*

Bazılarına göre devlet, bazılarına göre CHP Dersim’de katliam yaptı gibi iftiraları atan hainlere, 1941 yılında Ukrayna’da yapılan Yahudi katliamının resimleri altına Dersim yazarak paylaşan hainlere cevap veremeyen Dersimli CHP yöneticilerini kınıyorum. Yazık! CHP, iftira edildiği gibi Dersim’de katliam yapmış olsaydı ne bir Dersimli ne de bir Dersimci hademe bile olamazdı CHP’de. Olabilir miydi sizce?

*

Bir kaset operasyonu ile gelen birisi yönetiyor CHP’yi ve CHP’nin kadrolarını da CHP’den seçilecek milletvekili adaylarını da o belirliyor. Ülkenin kaderi ile oynuyor.

*

Evet, Sayın Kemal Kılıçdaroğlu size söylüyorum; Atatürk’ün aziz hatırasına da CHP’nin kutlu mirasına da yakışmıyor haliniz ve yaptıklarınız!

*

Bir kaset operasyonu ile bir partinin başına gelebilirsiniz ama o makamda kalabilmeye yetmemeli bu kaset operasyonu. CHP genel başkanlığı makamında oturmak için gerekli ve yeterli başarısı olmayan birisi nasıl oturuyor orada? O makama layık olmak için hangi başarılarını koyuyorsunuz ortaya?

*

Muhalefet partisi olarak bile, Türkiye’nin seviyesini düşürüyorsunuz. Niçin, benden daha iyi yapacak birisi varsa gelsin diyerek, demokrasiye yakışır bir yarışa izin vermiyorsunuz?

*

Parti içinde, sizi seçecek kişileri seçerek, genel başkan seçilmiş olmanız bir başarı değildir. Başarısız kişilerin yapması gereken bellidir, bir şekilde çekilmektir…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Yılmaz Sandıkcı Arşivi