Göz sağlığını önemseyin

Göz sağlığını önemseyin

Merhabalar kıymetli dostlarım, bugün haftanın ikinci yazısı ile karşınızdayım. Bugün yine sağlık konusunda size bir şeyler yazmak istiyorum.

Biliyorsunuz bu konu hakkında da sizlere zaman zaman yazılar yazıyorum. Bugün göz sağlının önemi ve neden dikkat etmemiz gerekiyor, bu noktada bir yazı yazacağım.

Göz bu dünyada bizlere verilen en büyük nimetlerden bir tanesi. Elbette tüm duyu organlarımız olmazsa hayat bizler için çok zor. Ancak görmek, çok önemli diye düşünüyorum.

Gözlerimiz şu an dünyanın en pahalı ve en iyi yapılmış bir fotoğraf makinesi lensinden bile çok üst düzey bir çözünürlük ve netliğe sahip. O yüzden bunu önemseyip daha dikkatli kullanmamız gerekiyor.

Ekran bağımlılığı artık genç yaşlı ya da çocuk demeden herkesin en önemli sorunlarından bir tanesi. Ofiste bilgisayar, telefon, eve geliyorsunuz bu sefer televizyon. Gözünüzü en son ne zaman dinlendirdiniz.

Bu kadar narin bir organının bu kadar hor kullanılması doğru değil. İlerde tedavi olmak zorunda kalırsınız ve görmek için extra gözlük ve lens kullanmak zorunda kalırsınız.

Yeni tahminlere göre, dünya genelinde hızla artan miyopluk salgını endişe verici boyutlara ulaşıyor. 2050 yılına kadar 740 milyondan fazla çocuk ve ergenin uzak mesafedeki nesneleri görmekte zorlanabileceği öngörülüyor.

Son 30 yılda, özellikle 2020'den sonra, miyopluk oranlarındaki artışın yalnızca birkaç bölgede değil, dünya genelinde gözlendiği belirtildi.

Ayrıca, COVID-19 pandemisi sürecinde çocuklar arasında miyopluk oranlarının kötüleştiğine dair bulgular var.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Şule GÜMRAH Arşivi