Yılmaz Sandıkcı

Yılmaz Sandıkcı

Ders Almak

Tarihimizde bugün “lanet bir ihanet girişimi” ile anılacak. Anma ile kutlama arasındaki farkı anlamayanlar yüzünden yapılan yanlışlar, hatalar korkarım böyle ihanetlere yine ortam hazırlayacak.

*

Küçük veya büyük, açık veya sinsi şekillerde tekrar edecek ihanetler.

Bize dokunmayan yılan bin yaşasın diyenler, yılanı besleyecekler.

Bize yardım eden yılan bin yaşasaın diyenler ise yılana yem olacaklar.

*

“Tarih tekrar eder” diyenler de yine bunlar içinden çıkacak. Ve bunlar “tekrar eden tarih değildir, tekrar eden ders alınmayan yanlışlardır” diye uyaranları da anlamayacaklar!

*

Zamanında tedbir almak yerine başa bela gelince tepki vermek için yarışanlar anlayacak mı peki?

*

“Tedbir alsalardı dah iyi olurdu” diyenler ile “amma da iyi tepki verdiler haa” diyenler arasındaki kavga sürüp gidecek.

Bu kavga, kananlar ile işin aslını arayanlar arasındaki kavga ile birleşecek..

Bu kaygaya, anlamayanlar ile anlayanlar arasındaki kavga eklenecek..

Kavga büyüyecek…

İyi de “kavganın kazananı, kavga edenler arasında değil, ya izleyenler arasında ya da kavgayı organize edenler arasında olur” gerçeği nerede duracak?

*

İşin aslını aramak yerine yandaşlık edenler, dinin manasını anlamaya çalışmak yerine yandaşlık edenler alnı secdeye değiyor diye devlet kadrolarına getirdikdikleri tiplerin 15 Temmuz lanetine sebep olduğunu nasıl görecek?

*

Bu ihanetin sebebi, liyakati öldürmek değil mi? Liyakati öldürmek için laikliği yanlış anlatan, laikliği yanlış uygulayan ve laikliği düşmanlaştıranların bu ihanete ortam hazırladığını kimler görecek?

*

Görenler ile görmeyenler arasındaki kavga da yukarıdaki kavgaya eklenecek..

*

Kendi yanlışlarından ders almak yerine, suçu tarihe atarak “tarih zaten tekrar eder, böyle şeyler normaldir” gibi çarpıtmalar ile milletin kafasını karıştıranlar kaygaya körükle gidecek … Kafalar iyice karışacak…

*
Kafası karışık olmayanlar, OKUyunca anlıyor; Allah, Kur’an-ı Kerim’de “aklını kullanmayanlar üzerine pislik yağacağı” uyarısı yapıyor!... Peki aklını kullanmak nasıl oluyor diye araştırmayanlar, aklını kullanma seviyesinde yaşadıkları sorunu, din adına topluma yaymaya çalışanlar kime hizmet(!) ediyor?

*
“Hileni savaş demek olmadığı” detayını düşünmeden “savaş hile demektir” diyerek, zan ile gerçek arasındaki farkı anlamayanları “doğru sözlerle bile yanlış yollara saptırmak” çok kolay olmalı… Ancak bu farkı anlayanlar, Allah’ın Kuran’da “zannın çoğu günahtır”, “zan ile hareket etmeyin” uyarılarını dikkate alıyor ve kanmıyor, işin aslını arıyor. İhaneti durdurmaya çalışanlar da bunlar oluyor…

*

Bu sefer düşman çalışan o sağlam damarı da başka algılar ile kandırmaya çalışıyor. İyi de eğitim sistemimiz bunları niçin korumuyor, çoğaltmıyor? Niçin aklını kullanma seviyesini yükseltecek yöntemler uygulamıyor?

*
Eğitim poltikaları bunu yapmadığı için kavgaya, aklı ile düşünenler ile algı ile düşünenler arasındaki kavga ekleniyor.

*

Sözcüklerin anlamları üzerinde yeterince düşünmeyenler, görüntü, söylenti ve zan ile hareket edenler, bu düşüncesiz yandaş hareketleri ile İslam’a hizmet zannı içinde İslam düşmanlarına hizmet(!) ettiklerini bile kavrayamıyorlar.

*

Sn Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ın 15 Temmuz sonrası “kandırıldım” demesi gerçekleri değiştirmiyor. Bu hain kalkışmanın, kandırılmamış olanların cesareti ve feraseti ile bastırılmış olmasının da taktir edilmesi gerekiyor. Tarihî ve dinî çarpıtmalar ile yalanlar üzerine kurulan politikaların yerine rasyonel akıl ile tanımlanan doğru politikalar geliştirmek gerekiyor!

*

Haklı çıkmak için konuşanlara değil, hakikati ortaya çıkarmak için konuşanlara itibar etmeyi de öğrenmek gerekiyor… Görüntüye söylentiye kanmak yerine işin aslını anlamaya çalışan herkese, selam ve dua ile…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Yılmaz Sandıkcı Arşivi