Çocukları online oyunlardan uzak tutun

Çocukları online oyunlardan uzak tutun

Merhabalar kıymetli dostlarım, Yeni bir yazı ile karşınızdayım. Bugün yine hem sizlerin hem de çocuklarınız için önemli bir konuyu ele alacağım.

Bildiğiniz üzere artık bizim çocukluğumuzda olduğu gibi oyunlar sokaklarda, mahallelerde değil bilgisayar üzerinden oynanıyor. Bizlerin çocukluğu sokaklarda diğer komşu çocuklarıyla oyunlar oynayarak geçti. Bu oyunların hepsi de gerçekten samimi gelen ve zarar vermeyen oyunlar idi. Çağ değişti ve artık sokak oyun oynayan çocuk kalmadı.

Futbol, voleybol ve basketbol bile oynanmıyor artık. Bizim zamanımızda oynadığımız kültür oyunlarını geçtim popüler spor branşlarının oyunları bile yok.

Artık varsa yoksa sanal oyunlar var. Telefon ve bilgisayar üzerinden sürekli oyunlar. Bunların birçoğu da online yani ağ üzerinden bağlantı kurup oynanan oyunlar.

Son derece tehlikeli oyunlar oynayabiliyorlar. Şiddet ve korku içeriğinin yanında bu oyunların alt tabanında bir çoğunda cinsel çağrışımlar var. 10-12 yaşındaki çocuklarımızın bu şkeilde akıllarını karışıyor. Aile olarak bizlere büyük görevler düşüyor.

Bu noktada denetim ve ailenin dijital teknoloji kullanımı konusunda son derece bilinçli olması çok önemli. Çünkü, sosyal medyanın da etkisiyle kendi tercihleri olmasa dahi çocuklar uygunsuz içeriklere maruz kalabiliyorlar.

Çocukların vazgeçilmezi dijital oyunlar, eğlenceli oldukları kadar, tehlikeli de olabiliyor. Bazı platformlarda, çocuklar şiddet, cinsellik ve küfür gibi uygunsuz içeriklerle karşılaşabiliyor. Uzmanlar sürecin istismara kadar uzanabileceği uyarısında bulunuyor. Ailelere kontrolden uzak oyunlar konusunda dikkatli olunması tavsiye ediliyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Şule GÜMRAH Arşivi