Yılmaz Sandıkcı

Yılmaz Sandıkcı

Atayistler

Sosyal medya hayal sınırlarını da akıl ve mantık sınırlarını da yok ediyor… Her gün binlerce yalan yanlış bilgi, doğru bilgiden sekiz kat daha hızlı bir şekilde yayılıyor.  Profilinde müslüman görünen birisi “…dünyayı da ilimi de ataistlere bırakıyorum, sizin olsun…” şeklinde bir paylaşım yapmış geçenlerde... Gelen yorumlara cevap veremeyince de “…dünya boştur sizin olsun, esas olan ahirettir, ben ahiret için çalışıyorum…” gibi bir şeyler yazmış.

*

Sözcükler küçüktür ancak büyük anlamlar taşır… Küçük sözcüklere yeterince özen göstermeden konuşunca, anlamlar kayar, zihin kodları bozulur, iletişim kopar, düşünme kalitesi düşer, fikir, izan, akıl, adalet zamanla yok olur…

*

Bu kardeşimiz de bozulmuş zihin kodları yüzünden “... Dünya ahiretin tarlası, ahiret de dünyanın harmanıdır! Tarlada izi olmayanın harmanda yüzü olmayacaktır...” çıkarımını yapamamış belli ki…  Ve dünyada başaramadığı, ulaşamadığı şeyleri “atayistler"e bırakmış… Üstelik bu başarısızlığına da peygamber efendimiz (sav)'in hadis-i şerifini alet ederken utanmamış!.

*

Tüm bunlar bir yana ateist yerine “ataist veya atayist” yazmaları çok komik! Aslında traji-komik… Bir cehalet projesi adeta! Bir taşla birçok kuş vurmayı bilen hinoğlu hin düşman ajanları ve içimize karışan hain beslemeler bilgisiz müslümanları avlarken böyle yöntemleri sıkça kullanırlar. Miskinlik yüzünden bilgisizlikten kurtulamayan ve cahillik çukuruna düştüğünü fark etmeyen müslüman kardeşlerimiz de ateist yani “tanrı tanımaz” kişileri, “ataist” veya “atayist” olarak söylenince hiç yoktan, tanrı tanımazlık ile ata, Atatürk arasında bağ kuran şeytani bir projeye hizmet ederler.

*

Ey Müslüman kardeşim, ateistin, ateizmin atalarımız ile veya Atatürk ile uzaktan yakından en küçük bir ilgisi, alakası yoktur… Müslüman çocukları Atatürk’ten ve Atatürk'ün sağladığı kazanımlardan soğutmak isteyenler bir yandan Atatürkçü, Kemalist görünümünde Atatürk’e sahip çıkar gibi yaparken diğer yandan çocukları Atatürk’e düşman eden kurnaz davranışlar ile bir taşla iki kuş düşürürler… Sen düşme olur mu mümin kardeşim?

*

Atatürk kendi döneminde ve o döneme kadar olan son 2 asırda, gücünün yettiği coğrafyada İslam'a en büyük hizmeti veren adamdır! Ancak İslam düşmanları bu gerçeğin ortaya çıkmasından ve devam etmesinden hiç hoşlanmazlar. İftira ve yalan çarkını öyle bir döndürürler ki, İslam’a hizmet ediyor görüntüsünde İslam düşmanlarına hizmet eden haini hocaefendi gibi, düşman yalanlarını tarih diye anlatanları üstad gibi yuttururlar…

*

Haçlı ordularının İslam topraklarını işgal ettiği ve İslam halifesini teslim aldığı geçen yüzyılda, İslam alimleri arasında, sahte alimler çoğunluğu çoktan almıştı…   Hurafe ile üzeri örtülen İslam gerçeğini, hurafeden ve hurafecilerden temizlemeye çalışan ve hoca kılıklı, şeyh kılıklı ajanların müslümanları kandırmasını önlemek için çalışan  Mustafa Kemal Atatürk en büyük düşmandı. Ancak aynen 15 Temmuz melanetini yapanlar gibi kendisini Müslüman gösteren hainler Atatürk’ü İslam karşıtı gibi gösterdiler. Oysa Atatürk hurafeye karşıydı ve İslam gerçeğini, Allah’ın Kur’an-ı Kerim’de anlattıklarını sahte Arap uşaklarının yalanlarından kurtarmaya çalışmıştı. Ancak aramızdan birileri, haini kahraman, kahramanı hain gibi gösterenlerin yalanları ile kandırılmayı seçti.  

*

Hurafe ile üzeri örtülmüş olan dinimizin hakikatini Kuran ile ortaya çıkarmak üzere mücadele eden Atatürk’ün bazı hataları da olmuştur elbette. Bu hataları abartarak Atatürk’ü hurafeye karşı değil de sanki dine karşıymış gibi göstermeye çalışanların hurafeden beslenenler olduğu anlaşılmıştır artık! Bu hurafeciler ile birlikte çalışan sahte Kemalistlerin de Atatürk’ün başarı ve kazanımlarını önemsizleştirme çabaları gözden kaçmamalıdır.

*

Tarihi olayları, bugünün şartları ile değil de yaşandığı o günün şartları ile değerlendirebilenler  yalan tuzaklarına düşmüyor, sen de düşme ey mümin kardeşim! Selam ve dua ile.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Yılmaz Sandıkcı Arşivi