Yılmaz Sandıkcı

Yılmaz Sandıkcı

Zaferler Haftası Geliyor

Yalan yazan tarih utansın diye diye kafalarımızı karıştıran ve karışan kafalara düşman yalanlarını tarih diye anlatanlara kanmayı nasıl durdurabiliriz?

*

Kandırılmayı durdurmak çok önemli çünkü, ülkemizdeki sorunların çoğu kandırılmış olanlar ile kanmak yerine işin aslını arayan, sorgulayan ve gerçeği anlamaya çalışanlar arasındaki kavgadan çıkıyor.

*

Eski Türkiye’de düşman bizi bölmek için sağcı solcu, komünist kapitalist, milliyetçi ümmetçi, sünni şii, Türk Kürt gibi türlü çeşit fitneler ile bölmeye çalışırdı ve bi türlü başarmazdı! Yeni Türkiye’de yeni fitneler türettiler cahiller ile aydınlar!... Alim(!) gibi konuşan cahiller ile konuşunca karanlık yayan aydınlar… Kandırılmışlar ve kandırılmamışlar!

*

Yeterince Türk gencini kandırdıklarında ne yapacaklar sanıyorsunuz? Evet savaşta yapamadıkları düşmanlığı, yalanlar ile kandırarak birbirine düşürdükleri gençlerimiz eliyle yapacaklar.

*

Bu yüzden kandırılmış gibi görünerek kandıranlar da dahil olmak üzere çocuk, genç yaşlı demeden tüm neslimizi kandırmak için, tarih, din, siyaset, edebiyat ile dört koldan çalışıyorlar.

*
Baksanıza, geçen yıl 30 Ağustos Zaferimizi kutlamamak için Malazgirt Zaferini kutlayanarı gördük. Bunu da Türk milletine hizmet ediyormuş gibi yapanlar, milliyetçiymiş gibi görünenler çıktı… -Mış gibi yaparak kandıranlar hiç de az değil aramızda! İşin aslını arayanlar, 30 Ağustos Zaferi kazanılmasaydı Malazgirt Zaferinin çoktan unutulacağını anlıyor ama bu nasıl br kandırmaktır, nasıl bir kandırılmaktır anlayamıyor. Sanki gönüllü kanıyorlar... Her iki zafer de bizim değil mi?

*

Bununla da yetinmeyip şehirlerimizin düşman işgalinden kurtarıldığı günleri de kutlamayı yanlış bulanlar var Türk milletinin meclise göndermek için seçtikleri arasında!

*

Türk milleti ki 72 buçuk halkın Anadolu kazanında pişerek bir alaşım olan milletin adıdır. Geçen yüzyılda durdurulamaz görünen emperyalist güçlere karşı dünya tarihinin ilk kurtuluş savaşını başlatanlar işte bunlardı! Hem de hainlere, cepheden kaçanlara rağmen… O kahramanlar sömürülen, mazlum milletler arasında bağımsızlık savaşını kazaranarak diğerlerine örnek olan bu milletin, Türk milletinin kahramanıdırlar. Bu yüzden emperyalistler onları hiç sevmez ve sevdirmez! Bu yüzden Türk milletinin gerçek kahramanlarını küçük göstermek için yalan ve iftira yayarken, kendi hainlerini, ajanlarını, işbirlikçilerini kahraman gösterip sevdirebilirler!

*

Evet sevdirebilirler çünkü kandırmayı çok iyi bilyorlar! Hem din ile hem de tarih ile kandırılanlar ise kandıkları yalanlar ile başkalarını kandırmaya devam ediyorlar. Oysa peygamber (sav) efendimiz, aldığı bir haberi doğruluğunu araştırmadan başkasına aktarmak Müslümana yalan olarak yeter diyor.. Peki, nerede Müslüman feraseti, nerede mümin basireti? Mümin olan kişi düşman yalanlarını yayar mı?

*

Beyindeki zeka ve muhakeme becerisini bilim ve irfan ile beslemek yerine ezber ile hafıza şişiren bir eğitim yönetiminden beselenen bir oyun düşmanın güvendiği zemin.

*

Düşman yalanlarını tarih diye anlatanları üstad zannedenler baş tacı edenler, bilgisizlik veya cehalet ile kanmış olsalara bu halleri ile hainlere hizmet etmiş olmuyorlar mı?

*

İşte bu oyunda zamanında uyanmayan milletler ya uykusunda yok oluyorlar ya da köle olarak uyanıyorlar.

*

Sömürü uzmanı emperyalist senarist onu da düşünmüş. Dinimizin kavramlarını çarpıtarak milletimize köleliğin veya sömürülmenin veya fakirliğin, yoksulluğun kader olduğunu, sınav olduğunu Allah’ın öyle istediğini anlatacak türden işbirlikçileri hazır bulundurması bu yüzdendir.

*

Çünkü bu oyunu kuranlar tek taraflı başaramıyor, hem dini hem de tarihi aynı anda kullanıyor. Onların anlattığı dine inanıp Allahın dinini terk edenler, şekilleri taklit ederek cennete gireceği hayalini kurarken, bu dünyayı ve vatanı cehenneme çevirdiğini fark edemiyor. Fark edenleri susturmak için hazırlanan işbirlikçiler ise sıralarının gelmesini bekliyor!

*

Kandıranlar utanacak değil ya kananlar utansın, utanmak istemeyenler şekle görüntüye söylentiye hurafeye kanmayı bıraksın akıl sağlığı için işin asını arasın. İman sağlığı için dinin manasını anlamaya çalışsın. Tüm zaferlerimizi hakkıyla kutlayanlara selam ve dua ile.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Yılmaz Sandıkcı Arşivi