Şimdi tepki gösterme zamanı

Merhabalar değerli takipçilerim, haftanın ikinci yazı günü ile karşınızdayım. Bugünkü yazımda gündemde olan ve daha önce yazılarımda bahsettiğim Filistin’i yazacağım.

Bildiğiniz üzere Heniyye şehit edildi ve buradaki direniş biraz daha anlam kazandı.

Orada savaş dersek burada hata yapmış oluruz. Burada katliam var. Gerçekten artık İsrail’in zulmüne yazacak yazı, söyleyecek söz kalmadı.

Sosyal medyada fotoğrafları gördüğümüz, videoları izlediğimizde kanımız donuyor. Gerçekten artık insanlığımızdan utanır hale geldik. Burada böyle bi zulüm var ve ABD’de bu zulmü yapan adam ayakta alkışlanıyor.

Bu durumu kabul edemiyorum. On binlerce kişiyi öldürmüş ki bunların büyük bölümü kadın ve çocuk. Nasıl oluyor da böyle bi canilik yapan bi adam ayakta alkışlanıyor. Akıl alır gibi değil.

Burada bizim üzerimize yine bazı şeyler düşüyor. Boykot yapmaya devam edeceğiz. İsrail ürünlerini almamaya devam edeceğiz. Bu ürünleri kullanmayacağız. Bu işletmelerin hizmet sektöründe olduğunu da biliyoruz. Bu yerlerde yemek yemeyeceğiz. kahve içmeyeceğiz. Buradaki duruşumuzu sürdüreceğiz.

Bunlardan sonra yine yapmamız gereken bir şey daha var.

Konya Sivil Toplum Kuruşları Platformu öncülüğünde, İsrail’in Gazze’ye yönelik sürdürdüğü katliamlara tepki göstermek için 3 Ağustos Cumartesi günü saat 17.30’da Mevlana Meydanı’nda büyük bir buluşma düzenlenecek.

3 Ağustos’ta tüm İslam ülkelerini Gazze’de yaşanan soykırıma tepki gösterecek. İsrail hapishanelerinde esir tutulan Filistinlilere destek olmaya çağırıyorum hepinizi. Sağlıcakla kalın.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Şule GÜMRAH Arşivi