Yılmaz Sandıkcı

Yılmaz Sandıkcı

Seçimden Ders Almak

14 Mayıs gecesi TV42’de seçim sonuçları yorumlamak için Fatih Güneş beyin konuğu olduğumda dikkat çekmeye çalıştığım üzere; rakamları, oranları, aritmetik hesapları bir yana bırakıp seçmenin verdiği mesajı anlamaya çalışmalıyız demiştim.

*

Seçim 2. Tura kaldı ve biz Rusya’da seyahatimize devam ediyoruz, uzaktan da olsa vatanda olan biteni anlamaya çalışıyoruz. Seçmenin 1. Tur sonuçlarına göre verdiği mesajı anlamanın önemini konuşuyoruz.

*

Seçimden dua çıktı demiştim, önceki yazımda. Bu duaya da herkesin ortak olarak milletin önceliklerini anlamak gerekiyor.

*

Duanın özeti şöyle, Allahım tarihte olduğu gibi yolunda ve rızana layık hayrlı ameller için birliğimizi güçlendir ve gücümüzü artır… Ancak, Allahım senin adına hükümler uydurarak bizim gücümüzü kendi saltanatı ve kendi menfaati için kullananlara karşı bizi bilinçlendir, güçlendir… Bizi Allah ile aldatanlara fırsat verme! Amin…

*

Vatana uzaktan bakınca daha iyi görünüyor, yıllardır yazıyorum tekrar edeyim; Türkiye gerçekten dünyanın akupunktur noktasında oturuyor. Bu seçimin sonucuna göre Türkiye’nin bu stratejik konumu avantaj da olabilir dezavantaj da.

*

Avantaj olması için Türkiye’yi yönetecek kişilerin üst akıl seviyesinde ve stratejik düşünmeyi öğrenmesi gerekiyor. Bunun için de bazı sözlerin örneğin, vatan, millet, ümmet, dost, düşman, liyakat, laiklik, adalet, milliyetçilik, ırkçılık gibi kavramların manaları üzerinde tekrar tekrar düşünmek gerekiyor. Akıl akıldan üstündür deyip, ben yaptım oldu ile değil birlikte, işbirliği içinde düşünmeye başlamaları gerekiyor.

*

Düşünürken, aklını hafıza ile değil zeka ile kullananları dinlemeyi ve milletimizin de bu farkı anlamasını sağlayacak eğitim öğretim tedbirlerinin önemini anlamaları gerekiyor.

*

Batıda ve dünyanın önemli bir kısmında “Türk” sözcüğü “Müslüman” demek için kullanılırken “Türk” ifadesinin devlet kurumlarımızda ve bayrağımızda kullanılmasından rahatsız olanlar, bunu bilmeden mi rahatsız oluyor yoksa bilerek mi? Sorgulamak gerekiyor… Bilmeden yapanlar cahildir de bilerek yapanlara ne denileceğini size bırakıyorum… Müslüman görüntüsünde Türk düşmanlığı edenlere karşı herkesi uyanık olmaya davet ediyorum…

*

Lütfen unutmayın tarihte, İslam uğruna en çok şehit veren millet olma onuru Türk milletine aittir ve her Müslümanın bu onura saygı duyma borcu vardır. İslam dinini Türk milletine karşı kullanan aklın tuzaklarına düşmeyin. Böyle tuzaklara düşmeyi önlecek seviyede düşünmeyi öğrenenler, ümmetçilik hatırına milliyetçiliğimizi ayaklar altına alan kafanın, Türk milletini Arapların ve işbirlikçisi diğer milletlerin ırkçı emellerine hizmetçi ettiğini görecek ve buna karşı tedbir alacaktır. Tepki vermek yerine tepki almak evladır!.

*

Toplumu ilgilendiren siyasal ve sosyal konular iki kefeli bakkal terazisi gibi basit değildir, bu konular birbiri ile karmaşık bağları olan çok sayıda kefeden oluşan büyük bir terazi gibidir. Böyle karmaşık bir terazide dengeyi bulmanın yolu, Türkün İslam’a hizmet ile yoğrulmuş milliyetçilik bilincini adalet ile yoğurmaktır… Bu da partisi ne olursa olsun vatanın bütünlüğünü, milletin birliğini önceleyen sağlam omurgalı bir bilinç gerektirir.

*
Sayın Sinan Oğan’ın duruşunu da dikkate alarak, bu bilinç sayesinde Yeni Türkiye’nin yeni döneminde ayaklar altına milliyetçilik değil, ırkçılık alınmalıdır… Ve yandaşlık, adam kayırma, particilik, cemaatçilik gibi uygulamaların ırkçılığın şubeleri olduğu anlaşılacaktır. Bu bilinç üzerinde gelişen milletler sayesinde ümmet de güçlenecektir… Kanmak yerine anlamaya çalışanlara selam ve dua gönderiyorum uzaklardan.

*

Seçimin sonucundan ders alalım ve Türkiye kazansın!

Önceki ve Sonraki Yazılar
Yılmaz Sandıkcı Arşivi