Yılmaz Sandıkcı

Yılmaz Sandıkcı

Saltanat

Bu topraklarda, Ata Yurdumuz orta Asya’nın batı ucunda Ana Yurt yaptığımız Anadolu’da, son bin yılda 3 devlet kurmuşuz gibi görünse de aslında kurduğumuz tek bir devlet var.

*

Selçukludan, Osmanlıya geçiş bir hanedan değişimidir. Millet bir, düşman bir, coğrafya birdir sadece hanedan aile değişmiş ve devlete adını vermiştir.

*

Osmanlıdan, Türkiye Cumhuriyeti’ne geçiş ise bir yönetim şekli değişimidir. Devlet yönetimine hanedan bir aile yerine, bir bütün millet geçmiştir. Yine millet bir, düşman bir, coğrafya birdir. Devlet bir ailenin değil milletin ve milletin sekiz yüz yıl kadar önce ad verdiği coğrafyanın adını almıştır.

*

Bu değişimi anlayacak kadar düşünmeyenler, milletin yönetime egemen olmasını da anlamıyorlar. Bununla kalsalar yine iyi, milletin aklını bulandıran kime hizmet ettiği şüpheli sahte âlimlerin, sözde hocaların, besleme üstatların, hain tarihçilerin sözleri daha berbattır.

*

Bilimi dine karşıymış gibi gösterenler, demokrasiyi İslam’a aykırıymış gibi anlatmaktan utanmıyorlar hem de peygamber efendimiz (sav) kendinden sonra liderliği soyundan birine bırakmamış, bir saltanat düzeni kurmamışken… Peki, İslam âleminin siyasetle bölünmesine ve Müslümanın Müslüman kanı akıtmasına, peygamber torunu bile katletmesine sebep olan saltanat sevdasını İslam’a uygunmuş da demokrasiyi İslam’a tersmiş gibi anlatanlar kim olabilir sizce? Bunların niyeti ne olabilir?

*

Sormak gerekmez mi, devlet yönetimini milletin egemenliğe bırakan demokrasiyi din dışı ilan edenlerin, saltanat sistemini dinimiz İslam’ın hangi kaynağına dayandırarak caiz gösteriyorlar acaba?

*

Egemenlik milletin olamaz, egemenlik sadece Allah’a aittir diyerek kafa karıştıranların, bu sözle Allah’a hakaret ettiğini ve anlamadan dinleyerek kananların bu hakarete ortak olduğunu nasıl uyarabiliriz acaba?

*

Egemenlik milletindir sözüne itiraz edenler, her şeyin yaratıcısı olan Allah’ın egemenliği ile yaratılmış olan milletin egemenliğini nasıl olur da aynı düzlemde düşünebiliyor? Bunlar düşünüyor mu gerçekten? Bunlar düşünürken aklını hangi seviyede kullanıyor? Bu düşüncesizliğe kanmaması gereken Müslümanlar, feraseti niçin terk ediyor peki?

*

Devlet yönetiminde milletin egemenliğine karşı olup, demokrasiyi İslam dışı göstermeye çalışanlar, devlet yönetimini Allah’ın egemenliğine bırakmalı diyenler, devleti yönetecek kişileri nasıl seçecekler acaba? Yoksa birilerinin gördüğünü iddia ettiği rüyalara dayanarak rüyakrasi gibi bir yönetim şekline mi geçeceğiz bunlara kanarak?

*

Bunlara, yani binlerce yıl önceki Hamburabi Kanunları ile Allah’ın şeriatı arasındaki farkı anlamayanlara, Arap örfü ile İslam şeriatını birbirine karıştıranlara ve bir de bunlara kananlara işin aslını nasıl anlatabiliriz acaba?

*

Söylentiye, görüntüye, dedikoduya kanmak yerine işin aslını arayanlara selam ve dua ile.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Yılmaz Sandıkcı Arşivi