Organ bağışını neden yaygınlaştırmıyoruz?

Organ bağışını neden yaygınlaştırmıyoruz?

Merhabalar kıymetli dostlarım bugün haftanın ikinci yazısı ile karşınızdayım. Geçen gün kan bağışı hakkında bazı ifadeler kullanmıştım. Çok güzel geri dönüşler aldım, elbette eleştiriler de var ama bir canın kurtulmasına vesile olabilirsek ne mutlu bize.

Bugünde yine kan bağışına yakın bir konu hakkında birkaç cümle bir şeyler yazmak istiyorum. Organ bağışı. Evet bugün organ bağışı ile ilgili yazacağım.

Öncelikle işin temelinde başlayalım. Her insan ölecek. Her insanın fani hayatı sona erecek. Bunun önüne geçmemiz imkansız. Bir şekilde hayatımızın bir bölümünde ölüm bizleri bulacak. Ne şekilde olacağını, nasıl geleceği ise habersiz. Allah hepimize güzel ölümlerle yanına almayı nasip etsin.

Bunun yanında dinimiz gereği bedenlerimiz toprağa defnediliyor. Belli bir zaman sonra da çürüyor ve toprak altındaki canlılar için birer besin kaynağı oluyoruz. Bunu da duygusallıktan yana kabullenmek gerek.

Sevdiklerimizin ruhu, duyguları, kokuları, konuşmaları ise daima bizlerle. Onların hatıralarını yaşatmaya elbette devam edeceğiz. Bununla beraber neden aramızdan ayrılan, vefat eden akrabalarımızın organlarını bağışlamıyoruz.

Başka bir kişinin hayatının kurtulmasına vesile olmak ne güzel. Hayatımız mutlaka sona erecek, sağlıklı organlarımızın da başka organ nakli bekleyenler ile buluşturmak ne güzel olmaz.

Diyanet de zaten organ bağışını destekliyor. Dinin açıdan sorun olmadığını açıklıyor ve organ bağışı yapılması için söylemlerde bulunuyor.

Bir canın yaşamasına katkıda bulunmak ne büyük sevaptır. Sizlerde bunu yaygınlaştırın, çevrinize aktarın. İyi günler.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Şule GÜMRAH Arşivi