Kalp hastaları yüksek sıcaklardan kaçsınlar

Merhabalar kıymetli dostlarım. Yeni hafta hafta ile yeniden karşınızdayım. Bugün sizlere sağlık ve içinde bulunduğumuz sıcak havalardan bahsedeceğim.

Son yazılarımda sıcaklıklardan kaçmak ve uzaklaşmak gerektiğini defalarca bahsetmiştim. Ancak gözlemliyorum ki dışarısı adeta insan dolu.

İş yerime toplu taşıma ile gidiyorum. Sabahları kullanıyorum, bazen iş gereği öğlen de dışarı çıkıyorum. Gözlemlediğim ise yaşlı insanların yetişkin insanlara göre daha fazla dışarda olmaları.

Bu durum çok garip. İşi gücü olmayan emekli insanların sabahın 9'unda otobüs duraklarında ne işi var bunu anlamıyorum.

İnsan hem diğer vatandaşları düşünür her şeyden önce kendi sağlığını düşünür. Bu duruma cidden akıl sır erdiremiyorum. Konya'da neredeyse her sokakta camii var, o konuda da bir sorun yok.

Bu kadar emekli insanın ücretsiz otobüs var diye sürekli gezmek, otobüsleri meşgul etmek doğru değil ve düşüncesiz bir davranış.

Bunun yanında dediğim gibi sağlık konusu daha önemli.

Kalp rahatsızlığı olanlar bu tarz yüksek sıcaklardan daha fazla etkileniyor. Kendilerine daha büyük zararlar verebiliyor

Bu durumu uzmanlar açıklıyor.

Uzmanlar, sıcak havanın kalp krizi, kalp yetmezliği ve ritim bozukluğu gibi sağlık sorunlarına neden olduğunu dile getiriyor ve özellikle risk grubunda bulunan hastaların ve yaşlıların dikkatli olmaları uyarılarda bulunuyor.

Uzmanların söylediğine göre; "20 derecenin üzerindeki hava sıcaklığı durumunda her bir derece sıcaklık artışında özellikle 65 yaş üstü bireyler için yüzde 2 oranında kalp krizi riskinin arttığı görülüyor. Sıcaklık ne kadar artarsa kalp krizini o kadar fazla görüyoruz. Bunun yanında hipertansiyon ve ritim bozuklukları ortaya çıkıyor. Ayrıca beyin kanaması gibi olumsuzlukları görebiliyoruz. O yüzden kronik hastalığı olanlar ve yaşlılar çok dikkatli olacaklar."

Önceki ve Sonraki Yazılar
Şule GÜMRAH Arşivi