İlk yardımda doğru bilenen yanlışlar

İlk yardımda doğru bilenen yanlışlar

Merhabalar kıymetli okurlarım. Yeni bir haftaya başladık. Geçtiğimiz haftaki iki günü eğitim yazılarıyla geride bırakmıştık. Bu hafta ise sağlık noktasında sizlere birkaç dikkat ettiğim konuyu yazmak istiyorum.

Bildiğiniz üzere bu hayatta en büyük hazinemiz ve koruyup, kollamamız gereken şey sağlığımız. Sağlık olmadan hayatımızı yüksek standartlarda ilerletmek oldukça zor. O yüzden bunun kıymetini bilip o şekilde hayatınıza devam etmenizi öneriyorum. Yaşadığınız sağlık sorunlarının ardından da mutlaka hastaneye giderek bir doktor randevusu sonrasında bu şikayetlerinizi dile getirin.

Alternatif Tıp olarak adlandırılan ancak sağlıktan uzak ilkel tedavi yöntemlerinden uzak durmanızı da öneriyorum. Bugün yazım konum bu. Bunun üzerine sizlere duyduğum ve sonrasında sorunlar yalayan arkadaşlarımın hikayelerinden bahsedeceğim.

İlk yardım elbette önemli ancak bunu da doğru bilmek gerekiyor. İlk yardım o kadar basit bi süreç değil. Belli bir eğitim ve sertifika sonrasında öğrenilebilecek bir durum.

Zaten ilk yardımın temel amacı da; Bir sağlık sorunu yaşayan kişiye profesyonel yardım gelene kadar veya hastaneye ulaşana kadar, sağlık bilgisi olmayan kişilerin verdiği ilk müdahale desteği" dir.

Bir de bunun yanında halk arasında doğru olduğuna inanılan ancak son derece yanlış olan sözde tedavi yöntemleri var.

Örneğin "Yanık" bölgesine diş macunu, salça sürmek. Bu son derece yanlış ve hatalı.

Yılan ve ya böcek ısırmalarında ise "emip tükürmek” gibi bir deyim var bu da son derece yanlış.

Ateşi olan kişiye kolonya sürmek de ateşi düşürmeye değil daha da yükseltmeye sebebiyet veriyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Şule GÜMRAH Arşivi