Prof.Dr. Mustafa Topkafa

Prof.Dr. Mustafa Topkafa

Galibiyet ve Memnuniyet

Galibiyet ve Memnuniyet

Konyaspor, bu hafta misafir olduğu Samsunspor ile oynadığı zorlu maçtan üç puan alarak mutlu bir şekilde evine döndü.

Milli ara öncesi evinde Kayserispor`dan bir puan alabilen temsilcimiz hem basın hem de taraftarlar tarafından oldukça sert eleştirilerek memnuniyetsizlikler dile getirildi. Özellikle takımın oyun sistemi ve futbolculardan istenen verimin alınamamasından dolayı Ali hoca eleştirilerek istifa yada görevden alınması yönünde talepler dile getirildi. Ancak bu talepler yönetim tarafından uygun görülmeyerek Ali Hoca göreve devam etti. Açıkçası ben de dört maçlık bir süre için Hocanın görevden el çektirilmesini çok doğru bulmuyordum ve süre verilmesinin daha doğru olacağını düşünüyordum. Ali Hoca, bu hafta üç puanı almayı başararak görevde kalmasını şu aşamada devam ettirdi. Ancak üç puanı alsa da oynana oyunu değerlendirdiğimizde bizleri çok memnun etmedi. Takım ilk yarı golü bulduktan ve ikinci yarının ilk on beş dakikalık kısmında derli toplu iken diğer sürelerde çok da istenen düzeyde değildi. Özellikle son otuz dakika rakibin baskılarını savurmak ve gol yememek için çaba sarf ederken rakibi rahatsız edecek her hangi bir oyun anlayışını da maalesef sahaya yansıtamadı. Son dakikalarda yapılan oyuncu değişiklikleri de bana çok anlamlı gelmedi. Ezcümle üç puanı alsak da oyundan ve oyun sisteminden çok memnun kalmadık.

Önümüzdeki hafta iç sahada oynayacağımız Sivasspor maçında takımın bu oyun sistemi ile oynayacağını çok beklemiyorum. Daha atak ve daha çok skoru isteyen bir takımı sahada göreceğimizi tahmin ediyorum. Eğer Kayserispor maçında olduğu gibi takım sahada varlık gösteremez ise yine aynı tepkileri belki daha sert tepkileri statta görebiliriz. İç saha maçında taraftarların sadece skora değil aynı zamanda oynanan oyuna da dikkat edeceğini düşündüğümden takımın sahada göstereceği varlık büyük önem kazanmaktadır. Eğer takım sahada varlık gösteremezse Hocaya olan tekiler devam edecektir diye tahmin ediyorum.

Son olarak dün TFF lig programını yayınladı. Konyaspor`un programına baktığımızda maçların tamamı gündüz maçları. Konya bir sanayi şehri olması ve takımı takip eden taraftarların çok büyük bir kısmının sanayi de çalışan insanlar olduğunu düşündüğümüzde bu program kabul edilebilir değil. Konyaspor bu ligin en çok kombine satan Anadolu kulüplerinden birisi olmasına rağmen maçlarının gündüz olması TFF`nin yine ülkeyi üç takım üzerinden değerlendirdiğini gösteriyor. Konyaspor gibi hayat mücadelesi veren Anadolu kulüplerinin taraftarlarının da bu ayrımcılıktan dolayı sürekli hakkı gasp ediliyor. Bu yanlış maalesef yıllardır devam ediyor ve kim başkanlığa gelirse gelsin bu adaletsizliğe dur demiyor. Umarım Konyaspor Yönetimi bu konu ile ilgili gerekli girişimleri yaparak haksızlığın daha çok devam etmesine engel olur.

Takımımıza Sivasspor maçında başarılar dilerken maç sonu güzel bir yazı ile karşınızda olmayı temenni ediyorum.

Saygı ve selamlarımla…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Prof.Dr. Mustafa Topkafa Arşivi