Güven duygusunu kaybettirmeyin

Güven duygusunu kaybettirmeyin

Merhabalar kıymetli dostlarım,

Bugün sizlere yine hayatımızın en olmaz olmaz kavramlarından bir tanesini anlatacağım. Güven. Bu hayatta güven olmadan hiçbir şey olmaz biliyor musunuz?

İş, aile ve sosyal hayatınızda mutlu ve huzurlu olmak için mutlaka ama mutlaka güven duygusunun en yüksekte olması gerekir.

Elbette herkes karşısındaki güvenmek ister ve bu noktada arkadaşlarından, dostlarından dürüst olmalarını bekler. Peki bizler bu konuda empati yapıyoruz muyuz?

Karşımızdakinden dürüstlük beklerken bizde aynı dürüstlüğü gerçekleştiriyor muyuz. Yoksa sadece bu dürüstlüğü ve gerçekliği karşı taraftan mı bekliyoruz?

Elbette öncelikli olarak bizlerin dürüst olması gerekiyor ki güven konusunda bir beklentimiz olsun yoksa bizler dürüst olmadığımız takdirde böyle bir duyguyu beklememiz biraz abes olur değil mi?

Güven duygusunu en fazla sarsan konu yalandır. Yalan bu dünyada benim en sevdiğimi durumdur. Bazı arkadaşlar yalanı beyaz pembe gibi renklere boyayarak sanki normal ve kabul edilebilir bir konuymuş gibi anlatmaya çalışıyor ancak durum hiçte öyle değil.

Yalanın bi rengi olmaz. Yalan, yalandır. Bunu söylemenin doğru olduğunu düşünmüyorum. Bu hayatta doğruluk her zaman ama her zaman en güvenli limandır.

Dostlukların arasına en ufağında dan olsan bir şüphe girerse o dostluk artık yok olma evresine girmiştir.

Sizlerden rica doğru ve dürüst olmaya çalışın ve çocuklarınıza da bu yönde eğitimler verin sonrasında emin olun onların hayatları için çok büyük bir yapı taşını oluşturmuş olursunuz.

Yalan ve riyadan kaçın, dostluğa ve dürüstlüğe yönelin.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Şule GÜMRAH Arşivi