Yılmaz Sandıkcı

Yılmaz Sandıkcı

Gençler ve Geleceğimiz

Seçimler konusuna biraz ara verelim. Bugünün çocukları yarının gençleri, bugünün gençleri ise geleceğimizin mimarlarıdır. Türkiye olarak dünyanın en büyük 20 ekonomisi içindeyiz ama geleceğimizi kuracak olan çocuklarımıza verdiğimiz eğitim kalitesinde ilk 40 ülke içine bile giremez olmuşuz.

*

“Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı” olarak kutladığımız 19 Mayıs günü akıl, inanç ve cesaret ile kazandığımız ve düşman dahil tüm dünyanın saygı duymak zorunda kaldığı zafere giden yolun ilkadım gündür… Ancak düşman saygı duyar görünse de bu başarımıza kara çalanları besleyerek yine görevine devam etmektedir.

*

Gençlerimizin temiz zihinlerini böyle yalan ve iftiralarla kirletilmesine izin vermeden, ilkadımı ve sonrasını doğru anlatmamız gerekmektedir. Bunu sağlayacak bir eğitim anlayışı ile gençlerimiz, geleceğimizin mimarları olabilir, aksi halde düşman yalanlarına kananlar düşmanın istediği gibi bir yıkıma hizmet edecektir ki bunu sahte hocaların din gibi anlattığı hurafeye kanarak yapmayı denedi bazıları… Kendi geleceklerinin de o yıkımın altında kalacağını bile düşünemeden. Düşünmeden!

*

Çocuklarımızın çoğunluğu belki yeterince düşünmüyor belki de doğru düşünmeyi bilmiyor. Hayal de kurmuyorlar. Çünkü zekâyı kullanmayı, muhakeme etmeyi ve yorumlamayı öğretmek yerine hafızayı, ezberi teşvik eden eğitim sistemi hayal gücünü yok ediyor, bireysel gelişimi önlüyor.

*

Bilgiye, bireysel geliişime ve liyakate önem vermeyen politikalar gençlerimiz gelecekten ümidini kırıyor. Emeğinin hakkını alamayacağını düşünenler çaba harcamaktan vazgeçiyor…

*

Milletin bağrında, temiz bir nesil yetişiyor. Bu eseri ona bırakacağım, gözüm arkada kalmayacak… Vatanın bütün ümidi ve geleceği size, genç nesillerin anlayış ve enerjisine bağlanmıştır… Gençler, cesaretimizi güçlendiren ve sürdüren sizlersiniz. Siz, almakta olduğunuz terbiye ve kültür ile insanlık değerinin, vatan sevgisinin en değerli örneği olacaksınız… Bu sözler, Mustafa Kemal Atatürk’ün gençlere bakışını ve onlara verdiği değeri anlamamız için yeter sanırım. Ancak geleceğimiz, ümidimiz olan gençlerimiz anlamanın neresinde?

*

Bize bu vatanı ve bağımsızlığı miras bırakan dedelerimize önderlik, komutanlık etmiş olan Atatürk’ün imanına dil uzantan ona iftiralar atan hurafecilerin anlattığı hikâyeleri din sanan gençlerimiz “hurafecilerin, hurafeye karşı Allah’ın hakikatini ortaya çıkarmaya çalışan kişileri dinsiz ilan ettiğini akledemiyor”…

*

Herkesin hata ve kusurları olabilir, kişiler ile uğraşmak yerine işimize bakalım demek yerine yıkım planı yapanlara hizmet ettiğini fark etmeyen bir gençlik yetişiyor. Bizim olanı yıkmak yerine düzeltelim, daha iyisini biz yapalım demiyorlar... Niçin? Bu kandırılmış gençlik kimin emellerine “hizmet” etmek için?

*

Gün o gündür ki kendimizi eleştirerek, yanlışlarımızdan dönme günüdür.

*

Aynı zamanda 19 Mayıs, Müslüman kılığına girip Arapları aldatarak Türk askerini kırdıran casus Lawrence’nin öldüğü gündür. Türkiye’ye Cumhuriyetinin doğumuna gien ilkadım gününde ölmesi bence çok manidardır.

*

Şekle, görüntüye söylentiye kanmak yerine işin aslını arayanlara selam ve dua ile. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma,Gençlik ve Spor Bayramı kutlu olsun.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Yılmaz Sandıkcı Arşivi