İbrahim Çiçekçi

İbrahim Çiçekçi

Emlak Konut’tan Konya’ya dev yatırım !

Emlak Konut Türkiye’nin gözbebeği kurumlarımızdan bir tanesi. Genel de kurumun adını duyunca akla hep konut yatırımları yahut inşaatla alakalı projeler gelir. Ama üretim noktasında da bir girişimi oldu Emlak Konut’un… Hem de yatırımı Konya’ya yaptı…

*** *** ***

Emlak Konut, Konya’ya asansör fabrikası kurdu. Konya Organize Sanayi Bölgesi 5. Kısım Genişleme asansör kabin ve aksamları(paket asansör) üretimi yapılıyor. EKA markası ile aksamlar üretiliyor.

*** *** ***

Geçtiğimiz gün Organize Sanayi Bölgesi’nde bir ziyaret çıkışı gördüm fabrikasını. Sonrasında faaliyetlerini öğrendik…

Tesis ay başı itibarıyla üretime başladı. Fabrika bahçesinde görkemli de bir test kulesi inşa edildi.

70 bin metrekare arazi üzerine inşa edilen 15 bin 500 metrekare kapalı alanlı üretim tesisinin, farklı segment ve özelliklerde yılda 5 bin adet asansör üretim kapasitesi var.

Şu an 10 çeşit kabin üretiliyor. Ayrıca diğer aksamlarda üretiliyor. İlk etapta kendi projelerinin asansör tedariğini sağlamak amacıyla kurulan fabrikası dışarıya da hizmet verecek. Şimdilik 15 beyaz yaka, 75 mavi yaka personel istihdamı sağlıyor. Sayının ilerleyen dönemlerde artacağını öğrendik.

*** *** ***

Son derece stratejik ve özel yatırım. Konya’ya yapılması da ayrı bir gurur bizim için. Tabii ki Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Murat Kurum’a teşekkür etmezsek vefasızlık etmiş oluruz. Her fırsatta şehri için çalışan bakanımız, onca yatırımın üstüne bir de fabrika hediye etti Konyamız’a… Şehir olarak hakkını ödeyemeyiz, Allah razı olsun…

*** *** ***

Bir bilgi daha vereyim; Konya, asansör aksamları üretiminde Türkiye’de birinci il. Akış ve Eker gibi 2 büyük motor üreticimiz var. Çelikray Türkiye’deki sayılı ray üreticilerinden oldu… Ah-Met Asansör, Stof, Küçük Grup, Hidoks, SRL, Onay, İtimat gibi adını sayamadığın onlarca markamız sektörde hatrı sayılır bir seviyeye geldi. Önümüzdeki yıl da büyük bir asansör fuarı olacak Konya’da… Sektörel genişliğini her geçen dönem artıran Konya, asansör ve aksamlarında da marka şehir haline gelmiş durumda….

Önceki ve Sonraki Yazılar
İbrahim Çiçekçi Arşivi