İbrahim Çiçekçi

İbrahim Çiçekçi

Konya’nın çehresi işte şimdi değişiyor

Türkiye’nin şehirleşme noktasında örnek gösterilecek illeri sıralamasında Konya’yı ilk başa rahatlıkla yazabiliriz. Özellikle son 20 yılda ciddi konut üretimi oldu. Güçlü yerel firmaları sektörde kazandırdığımız gibi, dışardan da müteahhitlerin ilgisini çektik, yatırım yaptırdık.

Şehrin sermaye sahiplerinin gerek yatırım gerek ikame amaçlı aldığı marka konut projelerimiz de her geçen artıyor.
Sektördeki ekonomik daralmaya rağmen Konya’da, inşaat sektöründe hem lokal hem dış yatırımcıları konut üretiminde iştahını kaybetmedi.
Hele şimdi bahsedeceğim proje sonrası, Konya’da inşaat sektörü çok daha farklı bir noktaya rotayı çevirecek… Konya’nın çehresi tamamen değişecek dersek abartmış olmayız…

whatsapp-image-2024-08-19-at-12-11-45-1.jpeg

Detaylara geçelim…

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ‘Arsa Üretim Alanı’ ilan edilen Konya Akyokuş, Sarayköy bölgesinde 4.6 milyon metrekare alanda 15 bin konutun inşaa edileceği adeta yeni bir şehir kuruluyor.

Önce yeri bir tarif edeyim… Güneyinde Necmettin Erbakan Üniversitesi Kampüsü, Doğusu Meram Tıp Fakültesi ve KOBİSAN evleri, Güneydoğusu’nda Akyokuş Tabiat Parkı bulunuyor. O bölgedeki toplam 4.6 milyon metrekarelik bir alanı kapsıyor.

Alanın 1.8 milyon metrekaresi Uğurlu ailesinin iştiraki Konya Gayrimenkul Geliştirme ve Yatırım A.Ş.‘Ye ait. Arsa sahipleri arasında 2 milyon metrekareye sahip alanıyla TOKİ de var…
İmar Planı Hazır. Projenin en önemli özelliği ise Kamu-Özel sektör işbirliği ile uygulamaya konulan Konya’daki ilk şehirleşme projesi olması.
Bölgenin altyapısı bu kapsamda arsa sahipleri ve belediye ortaklığı ile yapılacak.

whatsapp-image-2024-08-19-at-12-11-45-2.jpeg

İmar Planına göre;
Villa Kapalı alan toplamı 225 bin metrekare,
Konut artı ticari kapalı alan kullanımı 1.2 milyon metrekare,
Bağımsız ticaret 100 bin metrekare,
Yani totalde uygulanabilecek kapalı inşaat alanı toplam 1.6 milyon metrekare.
Bölge kısa sürede kat karşılığında ve nakit alımlarla müteahhitlere teslim edilecek.
Gayrimenkul-yatırım sektörünün başarılı markası Kerem Nükte GYO da bölgede etkin çalışmalar yürütüyor. Hatta imar planlama, projenin olgunlaşma süreçlerinde aktif rol aldı.
İlk adımlar atılmaya başlandı. Gerek şehir dışından gerek Konya’dan inşaat firmaları bölge için kolları sıvıyor.

whatsapp-image-2024-08-19-at-12-11-45-5.jpeg

Projenin bir önemli özelliği de Konya’nın ilk kez Kuzey tarafa doğru gelişmesinin önünü açacak. Bu da şehir yatay büyümesinde önemli bir avantaj olabilir…
Şehrimize hayırlı olsun…

Önceki ve Sonraki Yazılar
İbrahim Çiçekçi Arşivi