Doktorun yazmadığı ilacı kullanmayın

Doktorun yazmadığı ilacı kullanmayın

Merhabalar kıymetli dostları, bugün yeniden sizlerleyim ve haftanın ikinci yazısıyla karşınızdayım.

Bugün sizlere sosyal hayatta çokça karşıma çıkan bir olay hakkında yazacağım. Eminim sizlerde çok fazla karşılaşıyorsunuzdur.

İlaç kullanımı. Evet yanlış okumadınız ilaç kullanımından bahsedeceğim. Son dönemde sizde karşılaşmışsınızdır. Vatandaşlar normal bir şeker yer gibi ağızlarına ağrı kesici atıyorlar. Doktordan onay almadan yapıyorlar bunu.

Herkesin çantasında 3-4 çeşit ağrı kesici var ve en ufak bi baş veya eklem ağrısında hemen cebin, çantasından çıkartıp atıyor tüm bunlar yetmezmiş gibi birde arkadaşlarına ikram ediyor, sanki lokum ikram eder gibi. Buyurun hap atan var mı diye soruyor.

Bakın bu son derece tehlikeli bir durum bir doktorun reçeteyle yazmadığı ir ilacı öyle kafanıza göre açlık-tokluk durumunuz belli olmadan kullanmak son derece sakıncalı.

Kullandığınız ilaçları mutlaka doktor gözetiminde kullanmanız gerekli yoksa bugün olmasa bile yaşınızın ilerleyen dönemlerinde çeşitli sorunlar yaşayabilirsiniz.

Bunun yanında çeşitli gıda takviyelerini kullanmak da son dönemde revaçta. Evden çıkarken kendinizi çok iyi hissettireceğinizi söyleyen ve bu takviyelerle yaşamaya alışmış bir toplum var.

Bu sözde vitaminlerin yararlı olduğunu ve doğrudan vücuda katkılar yaptığınız düşünmüyorum. Vitaminleri elbette kullanacağız ama bunlar zaten hayatımızda fazlasıyla mevcut.

Bu vitaminleri sebze-meyvelerden fazlasıyla elde edebiliriz. Bir laboratuvar hazırlanmış ilaçlardan alacağımız vitamini sebze-meyveden almayı daha doğru buluyorum.

Çocuklarınıza bunları küçük yaşta alıştırmanın da doğru olduğunu düşünmüyorum. Sağlıklı beslenmek için çok yol var ilaç ve sözde takviyeler bunlardan olmamalı.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Şule GÜMRAH Arşivi