Doktor tavsiyesi dışında ilaç kullanmayın

Doktor tavsiyesi dışında ilaç kullanmayın

Merhabalar dostlarım, yeni bir hafta ve yeni bir köşe yazısı ile sizlerleyim. Bugün Ekim aynının ilk günü ve artık sonbaharı tamamen hissettiğimiz zamanlara geldik. Hafalar iyiden iyiye soğumaya başladı, yağışlarda etkisini gösteriyor.

Bugün yine sizlere hem sosyal medya da hem de hayatımda fazlasıyla rastladığım bir konu hakkında yazmak istiyorum.

Son dönemde ilaç tedavileri çok fazla artış gösterdi. Bunda gündelik olarak kullanılan ağrı kesicilerin yanında estetik amaçlı kullanılan ilaçlarda dahil. Yakın zamanda bu konuda uzman bir arkadaşım ile konuştum ve kendisi de bu konudan çok rahatsız olduklarını ifade etti.

Son yıllarda internet siteleri ya da sosyal medya üzerinden ‘gıda takviyesi’, “enerji verici’, ‘gençleştirici hatta ‘zayıflatıcı’ adı altında pazarlanan ürünler, ciddi sağlık sorunlarına yol açabiliyor. Son olarak sanatçı Metin Arolat’ın da “yorgunluktan kurtulmak adına takviye kullandığı ve sonrasında hayatını kaybettiği” iddiaları gündeme geldi.

Gençlik vaat eden serumlar, enerji verdiği iddia edilen içecekler ve zayıflama hapları internetten rahatlıkla bulunabiliyor. Ancak fayda beklenen bu takviyeler, ölüme varan kötü sonuçlara yol açabiliyor.

Bir kutu içinde satılan ilacın vücuda iyi gelmesi elbette normaldir ancak bu ilaçların bir doktor tavsiyesi dışında böyle sosyal medyadan rastgele duyulup kullanılmasını doğru bulmuyorum.

Bu konu hem sizler, hem de çocuklarınız için ilerde zararlı sonuçlara yol açabilir. Bu yüzdem lütfen bu konuda çok dikkatli olun. O yüzden doktor tavsiyesi dışında lütfen ilaç kullanmayın. Bu pazarlama oyunlarına gelmeyin.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Şule GÜMRAH Arşivi