Prof.Dr. Mustafa Topkafa

Prof.Dr. Mustafa Topkafa

Kısmetsizlik

Kısmetsizlik

Konyaspor, bu hafta Trabzonspor deplasmanından 3-2 mağlup döndü.

Geçtiğimiz hafta Sivasspor ile evinde golsüz berabere kalan temsilcimiz Trabzon`dan en az bir puan alarak dönmek istiyordu.

İlk yarı oyuna geride rakibi karşılayarak başlayan ve çok net pozisyon vermeden maçı götüren Konyaspor, 16. dakikada duran toptan golü kalesinde gördü. Duran topta olmayan faulü gören hakem, yediğimiz golden çok kısa sonra rakip ceza sahasında defans futbolcusunun yüzüne geldiği sanılan topun normalde eline geldiğini göremedi. Bu yetmezmiş gibi VAR da müdahale etmeyerek beraberliği yakalama fırsatımız elimizden alındı. Ancak ilk yarının ortasında beraberliği yakalayarak moral bulduk. İlk yarı böyle biter diye düşünürken 45. dakikada Kramer`in eline çarpan topta penaltı oldu ve soyunma odasına geride gittik.

İlk yarı takımın taktiği geride rakibi karşılamak ve bulduğu geçiş hücumları ile golü bulmaktı ki bazı anlarda bu tür pozisyonları yakalasak da maalesef gole çeviremedik. Ama genel olarak ilk yarı rakibin üstün bir oyunu ile geçti.

İkinci yarının ilk dakikaları ilk yarıdaki gibi başlamışken defansın ve kalecinin büyük hatasında üçüncü golü de kalemizde görmüş olduk. Bu dakikadan sonra hem taktik hem de oyuncu değişiklikleriyle takımımız toplanmaya başladı. Rakibi ceza sahasına hapseden temsilcimiz net pozisyonlar bulmasına rağmen golü bulamadı. Kramer net pozisyonu değerlendiremezken Umut da penaltıyı kaçırdı.

Maçın son anlarında Keyta golü bularak farkı bire indirse de maç böyle bitti.

Maç sonrası hedefte yine Ali hoca vardı. İstifa isteyenler oyundan ve oyuncu değişikliklerinin geç yapılmasından dem vurdu. Ben Ali hocanın taktik anlayışının doğru olduğunu düşünüyorum. Trabzonspor son oynadığı tüm maçlarda topa sahip olan takım olmasına rağmen galibiyet alamıyordu. Ali hoca da aynı taktiği uyguladı ama bizde Kramer olduğu için golleri kalemizde kolay gördük. Bir de kaçan penaltı ve Pedrinho`nun kaçırdığı pozisyonlar beraberliği yakalamamıza engel oldu. İki haftadır maalesef top ve hakemler bizi sevmedi. Hakemler dedim, çünkü Halil Hoca baya kötü bir performans sergiledi.

Önümüzdeki hafta Eyüpspor ile evimizde oynayacağız. Bence şu ana kadar oynadığımız maçlar içinde en zorlu maç bu maç olacak. Sonuç her şeye gebe. Ben en az bir puan alacağımızı düşünüyorum. Aksi sonuç, Ali hoca üzerindeki baskıyı ve taraftarın istifa sözlerinin daha da artmasına neden olacaktır.

Saygı ve selamlarımla…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Prof.Dr. Mustafa Topkafa Arşivi