Çocuklarınıza Olimpiyatları izletin

Çocuklarınıza Olimpiyatları izletin

Merhabalar kıymetli dostlarım, haftanın ikinci ve son yazısıyla karşınızdayım. Son dönemde sıcak havalardan ve yaz mevsiminin çok bunaltıcı, rahatsız edici geçtiğini yazmıştım. Burada siz değerli okurlarıma bazı tavsiyelerde bulunmuştum. Bugün ise daha sosyal bir konudan bahsedeceğim.

Olimpiyat Oyunları yarın Fransa'nın başkenti Paris'te başlıyor. Dünya üzerindeki en kapsamlı ve en büyük spor organizasyonu olduğunu söylememe gerek yok sanırım.

Toplam 204 ülkeden 10 bin 500 sporcunun mücadele edeceği oyunların açılış töreni, (TSİ) 19.30'da başlayacak.

Türkiye'den 102 sporcu katılacak

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda Türkiye'yi 54'ü kadın, 48'i erkek toplam 102 sporcu 18 branşta temsil edecek. Oyunlara atletizmde 16 sporcuyla katılacak Türkiye, güreşte 11, yelken, judo, boks ve yüzmede 8'er, atıcılıkta 7, tekvando ve cimnastikte 5'er, okçulukta 4, eskrim ve modern pentatlonda 2'şer, masa tenisi, badminton, bisiklet, halter ve kürekte de birer sporcu ile madalya arayacak. Takım sporlarında Türkiye adına sadece A Milli Kadın Voleybol Takımı (13) oyunlarda mücadele edecek.

Amatör branşlarda ülkemiz son dönemde oldukça iyi işler çıkartıyor. Geride bıraktığımız olimpiyatları da kendi rekorumuzu egale ederek kapatmıştık.

Bu olimpiyatlarda da hedef 2020'yi geride bırakmak.

Sizlere tavsiyem ekranlarınız başında çocuklarınızla birlikte bu devasa spor organizasyonunu izlemeniz.

Elbette oralarda boy göstermek ve yarışmak için yetenek gerekiyor ama bunun yanında çalışmadan hiçbir şey olmuyor.

Küçük yaştaki çocuklarınız olimpiyatları izler ve oradan etkileneceği spor dalından bir tanesi üzerine yoğunlaşabilir. Belki büyük başarılara imza atacak bir hayalin ilk adımı olabilir.

Olimpiyatlarda madalya mücadelesi verecek tüm sporcularımıza yürekten başarılar.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Şule GÜMRAH Arşivi