Çocukların sırtına ağırlık yüklemeyin

Çocukların sırtına ağırlık yüklemeyin

Merhaba kıymetli dostlarım yeni haftanın ilk yazısı ile karşınızdayım. Bugün son dönemde yine okul yollarında gördüğüm bir hadise ile sizlerin karşısındayım.

Evim ile çalıştığım iş yeri arası birbirine çok uzak değil. Toplu ulaşım aksları arasında yer alıyor ama elbette bi yürüme mesafesi de var. Bu yürüme mesafesinde de birden fazla okul görüyorum. Bu okullar da genelde ilk ve orta okul düzeyinde. O yüzden çevrede fazlaca çocuk var diyebilirim.

Dışardan gözlemlediğim konu ise çocukların sırt çantaları konusu. Yani ortalamaları 1.25 boyunda olan çocukların inanılmaz büyük sırt çantaları var. Bu kadar fazla yük neden çantada bunu anlamış değilim. Ders kitaplarının haricinde sanki çantalarda farklı ağırlık var gibi.

Eğer ki okuldaki derslerde sorun varsa bunu da dile getirelim. Çocuklar günde gördükleri 7-8 saati genel olarak 2-3 derste görmeliler. Her dersin kendine özgü kitabı var ve ne kadar çok fazla ders varsa o kadar ders kitabı olmak zorunda. Bunda da düzenlemeler getirsinler.

Bunun haricinde de çocukların beslenme çantalarının ayrı olması gerektiğini de dile getireyim istiyorum. Bu kadar yük omuzlarında olmamalı. Uzmanlarda eminim bu konuda aynı şeyleri söyleyeceklerdir.

Öğrencilerin yanlarında götürdükleri ödevleri, beslenme çantaları ve suluk gibi malzemeler çantanın hacminin ve içeriğinin arttırıyor, bu nedenle çocukların sırtlarına yük biniyor

Özellikle sırt ve bel ağrılarıyla ilgili şikayetler eylül, ekim aylarında çok daha fazla görülmekte. Özellikle bu ağrılar ilkokul birinci ve ikinci sınıfta oluyor. Lütfen bu konuda daha da dikkatli olalım.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Şule GÜMRAH Arşivi