Yılmaz Sandıkcı

Yılmaz Sandıkcı

10 Kasım

Yıl 1938, tarihte bugün! Masonlar için “büyük kurtuluş” günü olmuş.

*

“Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümüne ilişkin ‘mason’ şüphesini işleyen Gerçek Hayat dergisi, bu hafta yayınlanan sayısında tarihi belgelerle “Atatürk’ü kim öldürdü?” sorusuna cevap aradı. Dergide, Atatürk’ün ölümünün masonlar tarafından “Büyük Kurtuluş” olarak ilan edildiği ortaya konuldu.” Yeni Akit gazetesinin sitesinde 8 Ekim 2019 tarihli haber aynen böyle diyor. Haberin detayında bu kanaatin oluşturan, bilgi ve belgeler de veriliyor.

*

Daha önceleri de ifade ettiğimiz üzere bizim için şaşırtıcı bir haber değildir bu. Bizim için şaşırtıcı olan “Atatürk masonmuş” gibi akla ve ahlaka sığmayan iftiralara kananların ve yayanların hala var olmasıdır. Bu iftiralar üzerinden Atatürk’ü kötüleyen ve Atatürk’ün eserlerine düşmanlık edenlere kananların var olmasıdır bizim için şaşırtıcı olan.

*

Atatürk’ü öldürenler masonlar, Atatürk masondu yalanını çıkaranlar da yine masonlar! Ancak bu yalana kananlar kimler? Bu yalana, Atatürk dinsizdi, şuydu buydu gibi yalanlar ekleyip yayanlar kimler? Mason ağzı ile konuşan Müslümanlar mı var ülkemizde? Müslümanlar mason olmaz ama masonlar Müslüman kılığında olabilir! Camiye gider, en önde namaz kılarken, Kuran okurken fotoğraf, video çektirip TV ve gazetelerde milletin gözüne soka soka Müslüman rolü oynayabilir masonlar veya onlara hizmet edenler…

*

Görüntünün, söylentinin, şeklin ardındaki işin aslını aramayan Müslümanlar da buna kanabilir pekala. Ve kandığı bu yalanları yayan Müslümanlar yalanı uyduranlardan daha tehlikeli ve zararlıdır. Laikliği dinsizlik gibi gösterenler, demokrasiyi İslam’a aykırı gibi gösterenler, bilimi dine rakipmiş gibi gösterenler, bunlar hep birlikte, kandıranlar da kandırılmış olanlar da hep birlikte aynı düşmanın hizmetindeler.

*

Atatürk Tarihteki en büyük İngiliz düşmanı seçilmiş. Haber CNN Turk sitesinde 16 Nisan 2012 tarihli. İngiliz Milli Ordu Müzesi, tarihteki en büyük İngiliz düşmanlarının kimler olduğunu araştırmış. Yetkililer önce 20 kişilik bir liste çıkarmış ve halk oylaması sonucunda tarihteki en büyük İngiliz düşmanları aşağıdaki şekilde sıralanmış:

1. Mustafa Kemal Atatürk

2. Michael Collins

3. Napoleon Bonaparte

4. George Washington

5. Erwin Rommel

Bu kişilerin kim olduğunu araştırırsanız, bu sonuç anlayana daha mana yüklü gelecektir.

*

Halk oylamasından çıkan bu sonuç yetkili heyet tarafından tekrar değerlendirililiyor ve ABD’nin ilk başkanı olarak İngiltere’nin 40 katından daha büyük Amerika topraklarını İngiliz kraliyet ailesinden koparan George Washington 1. en büyük düşman sırasına çıkarılıyor. Atatürk ise en büyük İngiliz düşmanları listesinde 5. sırayı alıyor. Böyle bir listede ilk beşte olmak anlayanlara çok şey anlatıyor.

*

Peki, İngilizler Atatürk’ü tarihteki en büyük düşman olarak görürken ve İngilizin Atatürk düşmanlığı anlaşırı bir durumken, bizdekilerin Atatürk düşmanlığı nereden geliyor? Atatürk İngiliz valisiymiş yalanını kimler uyduruyor? Bu yalana kimler kanıyor? Kimler yayıyor? Bunların niyeti nedir?

*

Kandıranlar utanacak değil ya kananlar utansın! Utanmak istemeyen uyansın! İftira dolu düşman yalanlarını tarih diye anlatanlara kanmayı bıraksın. İşin aslını arasın, dinin manasını anlasın ve tarihi olayları kronolojik sırada, sebep sonuç ilişkisi ile birlikte anlamayı öğrensin.

*

Atatürk’e Allah’tan rahmet dilerken, onun silah arkadaşları ile birlikte şu vatanı ve devleti miras bıraktığı milletimize feraset diliyorum. Selam ve dua ile.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Yılmaz Sandıkcı Arşivi