Yine mi virüs, yine mi pandemi

Yine mi virüs, yine mi pandemi

Merhabalar kıymetli dostlarım,

Haftanın ikinci yazısı ile karşınızdayım. Bir önceki yazıda sana ve online bilgisayar-telefon oyunlarının çocuklar üzerindeki etkilerini yazmıştım. Bugün ise tamamen gündeme olan konuyu sizlerle paylaşacağım.

Dünya Sağlık Örgütü yaptığı açıklama ile Maymun Çiçeği Virüsü için bir alarma geçti. Özellikle Afrika ülkelerinde görülen virüsün birden fazla bulaşıcı etkisi var. Yine kornovavirüs gibi dokunmayla, temasla bulaşıyor. Cinsel yolla da bulaştığı söyleniyor. Söylentilere göre de Maymun çiçeğinin bulaşıcılığı, koronavirüsün üçte birinden azmış

Son dönemde artış yapan bu virüslerin ortak özellikleri hijyensiz ortamdan kaynaklanıyor. Yani tabirimi yanlış anlamayın ama biraz pis bi topluma haline evrildik. Son dönemde meşhur diye oldukça hijyensiz sokak lezzetleri revaçta. Bu sanki marifet gibi sürekli paylaşılıyor, işletmelerin kapısında kuyruk var. Bunu önüne geçmek gerekiyor. Ben son dönemde dışarda yemek yeme işini oldukça sınırlandırdım, sizlere de öneririm.

Bunun yanında pis bi toplum olduk derken çevredeki gözlerimi de aktarmak istiyorum. Yaşadığı yeri, çalıştığı ofisi temiz tutmayan bi topluluk olduk. İnsan yemek yediği masaya çorba döküyor ve bunu silmeden masadan kalkıp gidiyor. Bu kabul edilebilir değil. Bu tarz pis insanların oluşturduğu bir toplum da çok fazla o yüzden yeni virüslerin çıkması doğal.

Bakanlık Türkiye'de henüz vaka yok dedi ancak ben buna inanmıyorum. Koronavirüs pandemisi çok yanlış yönetildi. Yasaklar açıklandı sonra sanki halka bir müjde, bi hediyeymiş gibi kaldırıldı. Bizim insanımızda naptı elbette bu yasaklara uymadı.

Devletin burada alacağı tedbirlerin çok samimi bulmuyorum şahsi temizlik ve tedbirlerinize dikkat edebilirsiniz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Şule GÜMRAH Arşivi