Yaz tatilini değerli geçirin

Yaz tatilini değerli geçirin

Merhabalar kıymetli dostlarım bugün yeni bir yazı ile karşınızdayım. Hepinizin Kurban Bayramını en içten dileklerimle kutluyorum ve nice güzel bayramlar diliyorum .

Bildiğiniz üzere yaz tatili cuma günü başladı ve öğrenciler yaklaşık 2,5 aylık bir tatil dönemine girdiler. Karneler iyi gelmiş veya kötü gelmiş olabilir bunlar düzelir.

Geçmişte hatırlarsanız yaz tatillerinde bizler belli dükkanlarda çırak olarak çalışırdık. Kız - erkek demeden eczane, kuaför, lokanta, bakkal gibi farklı iş yerlerinde çalışır ve biraz iş biraz daha hayatı öğrenirdik.

Şimdi çocukların hepsi sosyal medya çağında ve bu reel hayattan uzak durumdalar. Özellikle ara sınıflarda olan çocuklarımızı bir iş yerine göndermemiz gerektiğini ben savunuyorum.

Elbette 2,5 aylık süre zarfında bir mesleği öğrenmeleri çok zor ancak hayatı ve çevreyi öğrenmeleri açısından çok önemli. Erken yaşta para kazanmaları gerektiğini bilmeleri, bunu idrak etmeleri çok değerli olacaktır.

Sürekli el-bebek, gül-bebek büyüyen bir nesil var ve hiçbir zorlukla karşı karşıya gelmiyorlar okul hayatlarını bitene kadar.

Yarın, üniversiteyi kazandıklarında part-time olarak bi işte çalışabilirler. Bunun içinde iş ortamını daha önceden bilmeleri onların hayatları açısından yardımcı olacaktır.

Üniversiteden 22-23 yaşlarında mezun oluyorlar ve ilk iş deneyimini o zaman yaşıyorlar. Bu hiçte doğru değil. Daha önceden ortamlarını görmeleri gerekiyor.

Belki de okumak istemeyecekler ve esnaf olarak hayatlarına devam edecekler. Bugün, normal bi beyaz yakalı 25-30 bin TL para kazanıyor Türkiye'de. Ancak kaliteli bir aşçı, berber veya ticaret ile uğraşan bir kişi daha yüksek kazançlara ulaşabiliyor.

O yüzden çocuklarınızın hayatı öğrenmeleri için bir iş yerine mutlaka götürün.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Şule GÜMRAH Arşivi