Trafikte kimseyle ilgilenmeyin

Trafikte kimseyle ilgilenmeyin

Merhabalar kıymetli okurlarım,

Bugün sizlere halkımızın ve yaşadığımızın toplum öfke kontrolü olmadığını anlatmak istiyorum. Bildiğiniz üzere Türk toplumu olarak bizler son derece kavgacı, gergin ve saygısızız. Bu noktada anlaşalım. Öyleyiz. Özellikle son dönemde sizlerin de haberlerde, sitelerde okuduğu haberler vardır. Türkiye'deki inanılmaz derece bireysel ve yasa dışı silahlanma mevcut. Bugün reşit olmayan 16-17 yaşındaki çocukların bile çok rahatlıkla bu tür suç aletlerine ulaşabildiğini okuyoruz. Bununla ilgili mücadele etmek mümkün mü? Elbette mümkün.

Yukarıda yazımın başında Türk halkının çok sinirli ve öfkeli olduğunu yazmıştım. Evet. Bugün; sokakta, caddede, trafikte, alışveriş merkezinde, sinemada, tiyatro salonunda, spor salonunda, stadyumda aklınıza gelebilecek her yerde kavga, dövüş, adam yaralama var. İnsanımız maalesef bu konuda oldukça eğitimsiz. Hatta geçen gün bir arkadaşımla sohbetimde bana şöyle bir şey söylemişti 'Mecliste nasıl olur da kavga ediyorlar' Bende ona şu cevabı verdim: 'Çünkü oradaki insanlar vekil. Milletin vekili. Sokakta, trafikte, stadyumda kavga eden insanların vekili' Evet, tam olarak konu. İnsanımızın olduğu yer her de maalesef artık bir adli olay var. Bunu idrak edelim.

Demiştim, bazı çözüm önerilerimiz var diye. Bunlardan ilki elbette eğitim ve adalet olgusunun yeniden oluşturmak. Çocuklarınıza, gençlerinize vereceğiniz eğitim ile bu durumların önüne geçebilirsiniz. Eğitim ile bazı önemleri alabilirsiniz. Bu konuda ciddi ilerlemeler de elde edilebilir. Bunun yanında en önemli işlerden biri de yargı sistemindeki adalet sistemindeki açıklıkları da gidermek zorundayız. Adalet, herkes karşısında eşit olmalı. A kişisine farklı ceza, B kişisine farklı indirim olmamalı. Türk insanının adalete olan inancının azaldığını görüyoruz. Bunu yeniden sağlamak gerekiyor.

Son olarak ta trafikte bu tür magandalarla, bu tür insanlıktan nasibini almamış kişilerle, kavgacı ve gerçekten katil olma potansiyeli olan insanlarla nasıl baş edebileceğinizi anlatmak istiyorum. İlgilenmeyin. Evet çok basit ilgilenmeyin. Trafikte ilerliyorsunuz ve yüzde yüz karşıdaki o magandamı suçlu, bırakın yoluna gitsin. Boş verin. Bakın bu noktada çok ciddiyim. Hiçbir söz, hiçbir müdahale ya da hiçbir tartışma ailenizden daha değerli değil. O tartıştığınız kişi size yaralayabilir ve sizin hayatınızın geri kalanı için siz bir hasara bırakabilir ancak belki ceza bile almadan bu işten sıyrılabilir. O yüzden lütfen ama lütfen ilgilenmeyin. Yolunuza gidin. Hatalıysanız da üstelemeyin, pardon deyin, özür dilerim deyin ve yolunuza bakın. Belki klişe ve biraz sokak ağzı bir cümle olacak ama 'Kaçanın annesi ağlamazmış' diye bir söz vardır. Yolunuza bakın. Hiçbir şey sağlığınızdan ve ailenizden değerli değil. Kalın sağlıcakla.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Şule GÜMRAH Arşivi