Tatil yaparken dikkat edin

Tatil yaparken dikkat edin

Merhabalar kıymetli dostlarım

Yeni bir haftanın içindeyiz ve yeniden karşınızdayım. Malum ülkemizin içinde bulunduğu durumdan haberdarsınız ancak ben bununla ilgili yazmayacağım bugün. Sizlerde sadece tek bir ricam var evinizde kalın. Provokatörlerin arkasına düşmeyin. Bu vatan bizim Devletimiz ve güvenlik güçlerimiz gerekli olan tüm tedbirleri alacaklardır. Sizler dahil olmayın.

Bugün sizlere biraz farklı bir konudan bahsedeceğim. Bildiğiniz üzere yaz ayındayız ve hepimiz bir şekilde tatil planları yaptık. Tatil planı yaparken ailenizle birlikte yapmanız daha iyi olacaktır. Çocuklarınızı da mutlaka ama mutlaka yanınıza alın.

Değerli okurlarım, tatil yaparken elbette dikkat etmeniz gereken hususlarda var. Deniz ve havuz tatili planı yaptıysanız eğer ki küçük çocuklarınız varsa daha fazla dikkatli olmanızı öneriyorum.

Sağlık ve güvenlik açısından dikkatli olun. Benim tercihim, çocuklarınızı havuzdan ziyade denizde eğlendirmeniz. Çünkü havuz tatili sağlık açısından biraz tehlikeli. Suyun yenilenme durumları biraz karışık ve sürekli insanların içinde durduğu durgun bir su beraberinde mikrobu da getirecektir.

Ancak deniz öyle değil. Dalgalar sürekli suyun temizlenmesini sağlıyor ve daha sağlıklı. Elbette denizin de kendisine göre bazı güvenlik tehlikeleri bulunuyor. Bunun da belli sorumlulukları elbette var. Anne ve babaların bu sorumluluklarını yerine getireceğini düşünüyorum.

Bunların haricinde ise tatil yaptığınız bölgelerde mutlaka müze ve tarihi alanlar vardır. Çocuklarınızı mutlaka o bölgelere de götürün ve gezdirin. Araştırmaya olan hevesleri böyle zamanlarda daha yukarıya çıkacaktır. İyi tatiller.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Şule GÜMRAH Arşivi