İbrahim Çiçekçi

İbrahim Çiçekçi

Tarihi etkinliğe son 7 gün

Konya, tarihinin en büyük müsabakalarından birine ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor; 2021 İslami Dayanışma Oyunları…

9-18 Ağustos tarihlerinde şehrimizde yapılacak etkinlik ülkemizin de uluslararası arenada güçlü bir tanıtımına vesile olacak. Etkinliğe 55 ülkeden 4 bin 200 sporcu, 1200 antrenör katılacak. Sporcular Konya’da bulunan 13 modern tesiste ve 27 branşta yarışılacak. Oyunların açılışını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yapacak.

***        ***        ***

Suudi Arabistan Spor Bakanı Prens Abdulaziz bin Turki El-Faysal’da olimpiyatların açılışı için Konya’ya gelecek.

***        ***        ***

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ve ekibi başta olmak üzere tüm Konya etkinliğe hazır. Profesyonel bir organizasyonun tüm alt yapısı tamam. Şehir de heyecanla entegre olmuş durumda. Tüm dünya Konya’ya izleyip tanıyacak.

***        ***        ***

500’e yakın gazeteci de etkinliklere akredite yaptırdı. Şehir tanıtımı için bu da çok önemil bir detay…

Konyamızın’ın dünyada boy göstereceği bu muazzam etkinliğe tüm şehir olarak sahip çıkmamız hepimizin görevi. İnşallah ülkemizin de bol başarılar elde ettiği, sorunsuzca tamamlayacağımız güzel bir etkinliği hep birlikte 8 gün boyunca yaşayacağız….

HÜSEYİN SAYDAM’LA SOHBET

Geçtiğimiz gün Saadet Partisi İl Başkanı Hüseyin Saydam’la Anadolu Sanayi’ndeki iş yerinde bir araya geldik. Hüseyin bey Konya siyasetinin bey efendi, bilgili ve kibar bir ismi. Şehir adına gayretli. Konya üzerine uzun uzadıya konuştuk. Yanlışıyla-doğrusuyla herşeyin farkında. Basın mensuplarına karşı olan sevgisi de dikkatimi çekti. Kendisi de köklü bir sanayici olduğu için ekonomi başta olmak üzere birçok sorunun çözümüne yönelik önerileri var. Kendisine başarılar diliyorum.

KONYA TARIMININ DEVLERİ İSTANBUL’DA BOY GÖSTERECEK

Bu yıl TÜYAP farklı bir fuara imza atıyor. Türkiye’nin ihracat odaklı ilk Tarım Fuarı AgroShow Eurasia 7-10 Aralık’ta İstanbul’da yapılacak. Fuara Türkiye’deki tarım makinelerinin yüzde 65’ninin üretildiği Konya’dan onlarca üretici katılacak.

Dünya’nın en büyük tarım fuarları olan İtalya EİMA ve Almanya Agritechnica Fuarı’na alternatif olarak planlanan fuardan beklenti büyük.

 

Benim ve üreticileri endişesi ise Türkiye’nin en büyük tarım fuarı olan Konya Tarım Fuarı’na gölge düşmesi.. TÜYAP, Konya Tarım Fuarı’na yapmadığı pozitif ayrımcılığı buraya yaparsa Konya Fuarı’nın uluslararası alanda popülaritesi düşebilir. Türk tarım sektörünü yöneten şehir olarak dikkatli olmamızda fayda var…

Önceki ve Sonraki Yazılar
İbrahim Çiçekçi Arşivi