İbrahim Çiçekçi

İbrahim Çiçekçi

Spor ve sporcunun merkezi Selçuklu

Dün Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Konya basınına Selçuklu’nun spor merkezlerini gezdirerek, spora dair faaliyetlerini anlattı.

Çalışmaları yerinde göstermek, atmosferi yaşatmak önemli bir düşünce…  

Spor, Konya’da son yıllarda en fazla önem verilen yatırımların başında geliyor. Yatırımlar; başarılı sporcular ve kazanılan madalyalar olarak geri dönmeye de başladı.

***      ***      ***

İlerleyen dönemlerde Konya daha fazla sporcu yetiştiren ve adını her dalda yazdıran bir şehir olacak.

Şahsen benim spordaki gelecek başarılara inancım Selçuklu’nun yaptığı spor merkezi yatırımları ve spor faaliyetlerinden sonra daha da arttı.

***      ***      ***

Selçuklu Belediye Stadyumu, Uluslararası Spor Salonu, Yazır Tenis Kortu, Zeki Altındağ Okçuluk Tesisi, Sancak Yüzme Havuzu Selçuklu Belediyesi’nin şehre kazandırdığı son derece önemli yatırımlar. Sporun ve sporcunun gelişmesine katkı sunan Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı ve ekibini tebrik ediyoruz. 

***      ***      ***

Bayram, hüzünle bitmesin….

Malum olduğunuz üzere 9 günlük bir bayram tatiline giriyoruz. Birçok aile tatil hazırlığında. Kimimiz arefeden kimimiz kurbanını kestikten sonra yollara düşecek.

***      ***      ***

9 günlük tatiller hep ürpertir beni… Neden diye soracak olursanız yolların yoğunluğuyla daha fazla yaşanan trafik kazaları yüzünden…

Bu hafta ölümlerle sonuçlanan çok fazla kazaya şahit olduk. Hepimiz üzüldük.

***      ***      ***

Uzun yola çıkacaklardan öncelikli ricamız yavaş gidin…. Uykunuzu almadan yola çıkmayın. Mümkünse tenha saatleri tercih edin. Emniyet kemersiz asla araç kullanmayın…

Özellikle Akdeniz ve Ege tatil yollarında ciddi yoğunluk bekleniyor. Tüm kurallara dikkat edelim ki bayramımızı hüzne dönüştürmeyelim….

Bayram havası var mı ?

Önceki gün Konya’nın kalbi Bedesten, Aziziye ve Kapu Cami civarında uzun soluklu bir yürüyüş yaptım. Hem bayram havasını teneffüs edelim hem de esnaf dostları ziyaret edelim diye…

Yaşım itibarıyla son 10 yılı örneklem aldığımda tabii ki eski bayram havasını alamadım. Esnaf arkadaşların görüşü de piyasada eski bayram havasının olmadığı yönünde oldu.

Esnafların yorumuna göre parası olan bayramda tatile gidiyor alışverişe ihtiyaç duymuyor. Alım gücü azalan dar gelirli kardeşlerimiz de pahalılıktan dolayı kısıtlı alışveriş yapabiliyor…

***      ***      ***

Umarız bayramda, yapacağımız ziyaretler ve alacağımız dualar ile bayramın tadına varırız…

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
İbrahim Çiçekçi Arşivi