Muhammed Mustafa Çetinkaya
Sosyal medyaya bağlı hayatlar
Son dönemde hayatlarımız nasıl da sosyal medyanın tamamen esiri oldu farkında mısınız. Ben şahsen 2000'li yılların başında böyle bir şey olduğunu hiç hatırlamıyorum. Bu olan daha 2015 yılından sonra artmaya başladı. Yeni nesil telefon teknolojisinin gelişmesiyle birlikte sosyal medya uygulamaları tamamen bizleri esir alında aldı.
Hayatlar tamamen sosyal medya üzerinden dönmeye başladı. Arkadaşlıklar, dostluklar tamamen samimiyetsiz bir hal aldı ve internetin kesildiği bir ortamda vakit geçirmeyi bilmeyen bir toplum haline geldik.
En son ne zaman sahaf gezip oradan kitap aldık da okuduk. Hadi kitabı internetten sipariş edelim de okuyalım. Artık kitap okuma alışkanlıkları bile dijital.
Böyle olmaması gerekiyor. Bu kadar sosyal medya ve internet meraklısı ve tamamen hayatlarını buna göre yaşayan bir toplum haline geldik. Bakın bir nesilden bahsetmiyorum. Bir toplumdan bahsediyorum. Neredeyse 7'den 77'ye herkes. Nesilden bağımsız bir toplum hareketi, alışkanlığı haline geldi bu durum.
Sizler bu durumdan rahatsız değil misiniz? Şimdi soracaksınız bu yazı internette yayımlanıyor. Evet doğru şu an bu yazıyı internetten okuyan var ancak bu yazı şu an basılı gazete de de yayımlandı. Ne zaman bir gazete alıp okuduk? Bağnaz konuşmak istemiyorum dijital - android telefonlar sanki bizlerin sahipleri gibi ..
Geçtiğimiz gün sosyal medya uygulamalarından Instagram kapandı ve inanılmaz bir yangı var.
Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) "site bilgileri sorgu sayfasında", Instagram'a erişim engeli kararı alındığı belirtildi.
Ne var bunda? Bunun dedikodusu başka uygulamalarda yapılıyor. Lütfen yapmayın bu kadar boş hayatlarınız olmasın. Biraz kitap okuyun ve çevrenizin farkında olun..