Sınav önemli ancak yolun sonu değil

Sınav önemli ancak yolun sonu değil

Merhabalar kıymetli dostlarım, yeni bir hafta ile sizlerle birlikteyiz. Yine Konya'da bol sıcakların olduğu bir haftayı yaşıyoruz.

Bugün önemli bir konudan bahsedeceğim. Bildiğiniz üzere bugün üniversite sınav sonuçları açıkladı. Yakın zamanda da tercihler başlayacak.

Yakınınızda sınav girmiş olan elbette eş, dost akrabanız vardır. Belki okuyucularımın içinde evladı sınava giren ve üniversiteye yerleşecek olanlar bile vardır. Hatta belki sınava giren öğrenci kardeşlerim bile olabilir.

Bu sınav elbette hayatın dönüm noktalarından biri ancak sonuncusu asla değil. Hayatın yeni yeni oluşmaya başladığı bir dönem. İstediğiniz sınav sonucu gelmemiş olabilir. Sizlerin kapasitesi çok daha fazladır ancak sonuç bundan bağımsız gelmiş olabilir. Can sıkmaya ya da ense karartmaya gerek yok.

Önümüzde daha sınava girecek ve hayatınızı seçecek en az 3-4 sene daha var. O yüzden bu süreçte en önemli durum karar vermekten ziyade yanlış karar vermek.

Değerli öğrenciler, kesin bu sene bir yere yerleşmem lazım diyerek asla ama asla istemediğiniz bir okulu yazmayın.

Elbette oradan da hayatınızı döndürürsünüz ama durduk yere birkaç senenizi biraz boşa geçirmiş olabilirsiniz. Bunlarda bir tecrübe olur elbette ama durduk yere de hayatınızı riske atmayın.

İş hayatınızda seveceğiniz ve keyif alacağınız bir meslek seçmeniz gerekiyor. Bi ihtimal ekonomik özgürlüğü daha fazla olan bir mesleğe yönelmek sizleri uzun vadede üzebilir.

O yüzden gerekirse 2 sene daha hazırlanın ama dilediğiniz bölümü okuyun. Baskılara karşı sessiz kalmayın sonuçta bu hayatı yıllarca yaşayacak sizlersiniz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Şule GÜMRAH Arşivi