Muhammed Mustafa Çetinkaya

Muhammed Mustafa Çetinkaya

Sıkıntıların İlacı: Allah'a Sığınmak

Hayat, inişleri çıkışları olan, bazen güneşli bazen bulutlu bir yolculuktur. Her birimiz bu yolculukta bir noktada zorluklarla, sıkıntılarla karşılaşırız.

Bu zorluklar, imanımızın sınavı, sabrımızın ölçüsü ve Allah'a olan bağlılığımızın aynası olabilir. İşte tam da bu noktada, Allah'a sığınmak en büyük ilaçtır.

Tüm peygamberler ve salih kullar, hayatları boyunca çeşitli imtihanlarla karşılaşmışlardır. Yusuf Peygamber kuyulara atılmış, Eyüp Peygamber hastalıklara tutulmuş, İbrahim Peygamber ateşe atılmak istenmiştir. Ancak onlar, bu zorluklara sabrederek ve Allah'a sığınarak imtihanları aşmışlardır.

Çünkü onlar biliyorlardı ki, Allah'ın yardımı her zaman yanlarındadır.

Bizler de zorluklarla karşılaştığımızda Allah'a sığınma ihtiyacı duyarız.

Çünkü O, tüm sorunların çözüm kaynağıdır. Kuran-ı Kerim'de, "And olsun ki, biz sizi biraz korku, biraz açlık ve mallardan, canlardan ve ürünlerden eksiltmekle imtihan edeceğiz. Sabredenleri müjdele. Onlar, başlarına bir musibet geldiği zaman, 'Biz Allah'a aitiz ve şüphesiz O'na döneceğiz,' derler." (Bakara Suresi, 155-156) ayetiyle bu durum açıkça ifade edilmektedir.

Allah'a sığınmak, sadece zor zamanlarda yaptığımız bir dua değildir. O, bizim için her an, her yerde var olan bir sığınaktır. Onun rahmetine sığınmak, kalbimizi huzurla doldurur, zihinlerimizi aydınlatır ve ruhlarımızı şifa buldurur.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Muhammed Mustafa Çetinkaya Arşivi