Seçim bitti, normalleşelim

Seçim bitti, normalleşelim

Merhabalar kıymetli dostlarım. Yaklaşık 80-90 günlük bi hengame son buldu ve Yerel Seçimler geçtiğimiz günlerde sona erdi.

Elbette bu bi seçim, kazanan olmuştur, kaybeden olmuştur. Bunlar seçimin doğasında olan şeyler. Dostlarınızla, arkadaşlarınızla birbirlerinizi kutuplaştıracak şeylerden uzak durun. Seçim bitti artık normalleşme zamanı.

Seçim döneminde ihmal ettiğiniz ailenizle yeniden bir araya gelin. Belki bir çoğunuzun çocuğu bu sene lise, üniversite sınavına girecek. Onların da mutlaka desteğe ihtiyacı vardır. Onlarla yakında ilgilenin. Seçim psikolojisinden çıkın. Sonuçta bu bir mahalli idareler seçimi. Çok da büyütmemek lazım.

Ramazan Ayı devam ediyor ve önümüzdeki günlerde Kadir Gecesi'nin yaşayacağız. Allah hepimizi o kutlu güne ulaştırsın. Sonrasında ise Ramazan Bayramını yaşayacağız.

Bahar geliyor, Ramazan Bayramı yaklaşıyor. İkisi bir arada çok güzel yakışmadı mı sizce de. Böyle bi umut içinde oluyor insan.

Bayram demişken, birkaç cümle de bunun üzerine konuşayım.

Lütfen bayramları tatil olarak görmeyelim. Bayramlar aile ile buluşma zamanıdır. Bayramlar, büyükleri ziyaret etme sağlık ve sıhhatlerini sorma zamanlarıdır.

Bayramı ailelerinizle ile birlikte geçirin. Elbette anlıyorum insanları, iş hayatından sıkılıp bıktılar ve bu şekildeki uzun bayram tatilleri bir mini tatile dönüştürüyorlar. Ancak bu tür gelenek ve göreneklerimizden uzaklaşmayı doğru bulmuyorum. Lütfen bayramda ailemizin yanında olalım.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Şule GÜMRAH Arşivi