İbrahim Çiçekçi

İbrahim Çiçekçi

Oda ve Borsa Seçimleri

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve bünyesindeki oda ve borsalarda seçim süreci başladı. Sadece Cumhurbaşkanı’nın erteleme yetkisi bulunan seçimler, takvime uygun tarihlerde kesin olarak yapılacak. TOBB tarafından oda ve borsalara genelgeler iletildi.

Genelgede “5174 sayılı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Odalar ve Borsalar Kanunu'nun 84'üncü maddesi gereği oda ve borsaların organ seçimleri 2022 yılının ekim ve kasım ayları içinde yapılacaktır. Bu nedenle, oda ve borsaların organ seçimlerine yönelik her türlü tedbirin alınması ve gerekli işlemlerin zamanında yerine getirilmesi gerekmektedir.” denildi.

***        ***        ***

Yani ekim ve kasım ayında tüm oda ve borsaların seçimi yapması gerekiyor.

***        ***        ***

Genelgeden sonra odalardan seçim kararları çıkmaya başladı.

İstanbul Ticaret Odası (İTO) yayınladığı mesajla 21’inci dönem seçimlerinin tarihini belirledi. İTO Başkanı Şekib Avdagiç, 9 Kasım Çarşamba günü İstanbul Dünya Ticaret Merkezi’nde seçim yapmaya hazırlandıklarını açıkladı.

Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Meslek Komiteleri, Meclis Üyeleri ve Yönetim Kurulu seçim takvimi de 12 Ekim 2022 olarak belirlendi.

Kayseri ve Bursa da seçim kararı alan iller arasında.

***        ***        ***

Konya’da da seçimler gündeme gelmeye başladı. 2 oda ve borsa henüz seçim kararlarını açıklamadı.

Konya’da merak edilen seçim değil adaydır… Konya iş dünyası kimin aday olacağı yönünde kulisleri konuşmaya başlamış durumda.

***        ***        ***

Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk, Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükcü, Konya Ticaret Borsası Başkanı Hüseyin Çevik, görevleri boyunca sorunsuz idare etti. Hiçbir kurumda büyük bir infial yaşanmadı, Konya ile ilgili problem doğmadı. Şehir adına güzel işler yaptılar. 3 başkan da iş dünyasında da herkesin tanıdığı, sevdiği isimler.

Benim gazeteci iç güdüsünden yola çıkarak yaptığım gözlem 2 kurumun mevcut adayla devam edeceği, bir kurumda değişiklik yaşanacağı yönünde. Henüz kesin bilgi boyutuna geçmediği için isim yazmayalım.

***        ***        ***

Şehir seçimler üzerine çalışmaya da başladı diyebiliriz. Geçtiğimiz hafta TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Karaman dönüşü Konya’da mola verdi.  Konyalı başkanlar ile Şekeroğlu Plastik Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Şekeroğlu’nun iş yerinde bir araya geldi. Muhtemelen konu gündeme gelmiştir. Yine 26 ve 27 Eylül’de TOBB Başkanı Konya’da olacak. Hatta TOBB yönetim kurulu toplantısı Konya’da yapılacak. Benim görüşüme göre seçim süreci bu tarihlerde olgunlaşır. Bu ay sonu ve ekim başı itibariyle de kararlar alınıp, adaylar belirginleşir.

***        ***        ***

Şahıslar üzerinden konuşmak doğru olmaz. Şu olsun bu olsun demek de haddimiz değil. Konya iş dünyası için, şehir için kim faydalı olacaksa, kim hayırlı olacaksa o olsun.

 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
İbrahim Çiçekçi Arşivi