İbrahim Çiçekçi

İbrahim Çiçekçi

Murat Ülker’in Konya paylaşımı !

Godiva, Ülker, Şok gibi markalara sahip Yıldız Holding’in patronu, Türkiye’nin en zengin iş adamlarından Murat Ülker dün instagram hesabından bir paylaşım yaptı.

***      ***      ***

Paylaşımın içeriği Ülker bisküvilerinin üretiminde kullanılan buğday ile ilgiliydi. Ülker’in verdiği destekle yürütülen AR-GE çalışması sonrası Konya’da bulunan Bahri Dağdaş Uluslararası Tarımsal Araştırma Enstitüsü’nün geliştirdiği buğday ilk hasadını vermiş. Aliağa ismindeki buğdaydan ilk hasattan üst düzey de verim alınmış.

***      ***      ***

Murat Ülker bey ise sevincini şu cümlelerle paylaşmış, “Bahri Dağdaş Uluslararası Tarımsal Araştırma Enstitüsü’yle ortaklaşa tam 14 yıl süren çalışmalarımız sonunda ortaya çıkan ‘Aliağa Bisküvilik Buğday’ projesiyle tarıma yerli, milli, kuraklık, hastalık ve iklim değişikliğine dayanıklı, yüksek verimli, kaliteli ve Türkiye’de ilk olan buğday türünü kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Aldığımız bu geniş ölçekli ilk hasadımızın çiftçilerimize, bisküvi endüstrisine ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyoruz”

***      ***      ***

Bu çalışmadan da görüldüğü üzere Bahri Dağdaş, 100 yılı aşkın geçmişiyle ülkemiz için çok önemli. Tohum ve hayvan ıslahında inanılmaz çalışmalar yapılıyor. Konya’nın en verimli topraklarına sahip. O yüzden ülke ve şehir tarımı adına enstitüye sahip çıkmamız gerekiyor. Ranttan ve siyasi polemiklerden enstitüyü uzak tutup, bilimde önünü açmak tarımdaki geleceğimiz adına hayati önem taşıyor…

MEVLANA ÇARŞISI’NIN YENİ HALİNİ GÖRDÜNÜZ MÜ?

Dün akşam üstü Mevlana civarında biraz yürüme imkanım oldu. Mevlana ve Altın Çarşı’nın inşaatındaki perde kaldırılmış. İnanılmaz güzel binalar tam anlamıyla ortaya çıkmış. Bir Konyalı olarak gururlandım, çok da beğendim. Şehrimiz yeni bir silüet daha kazandı adeta.

***      ***      ***

Bedesten’le beraber yerli ve yabancı misafirlerimizin yürüyerek gezebileceği bu aks Konya’nın yeni kalbi olacak. Bu kadar kısa sürede böylesine güzel bir ihya çalışmasının tamamlanmasını sağlayan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’a teşekkür ederiz.

İSO İKİNCİ 500’DE KONYA’NIN RAKAMI!

Dün İstanbul Sanayi Odası tarafından açıklanan Türkiye’nin en büyük ikinci 500 şirketi araştırması yayınlandı. Konya’dan 15 firma listede yer aldı. Listeye yeni giren ve sıralamasını yükselten firmalarımızı tebrik ediyoruz. Ama dikkat çekmek istediğim bir nokta var. Maalesef İSO ilk 500’den ikinciye düşen firmalarımız olduğu için sayı arttı. İkinci 500’e yeni firma veremedik dersek yanılmış olmayız. Konya’ya yakışan ve bizim en büyük temennimiz ikinci 500’deki firmalarımızın İSO ilk 500’e çıkmaları, ikinci 500’e de yeni firmaların girmesi… Konya olarak Kayseri’den, Kahramanmaraş’tan, Gaziantep’ten daha fazla firma ile ilk 1000’de temsil edilip, gururlanmak isteriz… Şehir olarak kahraman sanayicilerimizi her zaman destekliyoruz. Konyamız ihracatta, üretimde, ciroda her zaman zirveyi zorlayacak şehir olacaktır. Buna inancımız ve desteğimiz tam…  

Önceki ve Sonraki Yazılar
İbrahim Çiçekçi Arşivi