Muhammed Mustafa Çetinkaya

Muhammed Mustafa Çetinkaya

Mevsimin Şakası

Havalar bir garip, olmaya başladı. Bir an güneş yüzünü gösteriyor, bir an yağmur yağıyor. Mevsimin bu değişimine vücudumuz ne yazık ki kolay adapte olamıyor.

Son günlerde hepinizin yakından tanık olduğu gibi, nezle ve grip gibi soğuk algınlığı şikayetleri birbiri ardına geliyor.

Ben de bu mevsim geçişlerinde diğerleri gibi nasibimi almadan edemedim. Burun tıkanıklığı, öksürük ve halsizlik…

Adeta bir savaş alanı gibi hissediyorum içimi. İşimi aksatıyor, sosyal hayatımı kısıtlıyor, en önemlisi de keyfimi kaçırıyor bu rahatsızlık.

Peki, neden bu mevsim geçişlerinde hasta oluyoruz? Uzmanlar, vücudumuzun bu ani sıcaklık değişimlerine uyum sağlamakta zorlandığını söylüyor. Bağışıklık sistemimiz zayıflıyor ve bizi koruyamaz hale geliyor. Bir de üstüne toplum içinde bulunuyoruz, virüsler bir elden bir ele dolaşıyor… Kısacası, hastalanmak için bulunmaz bir fırsat!

Şimdi gelelim asıl soruya: Bu durum karşısında ne yapmalıyız? Elbette öncelikle doktorumuza danışmalı, gerekli ilaçları kullanmalıyız. Ancak bunun yanı sıra kendimiz de bazı önlemler alabiliriz. Bol bol su içmek, vitamin deposu meyve ve sebzeleri tüketmek, düzenli uyumak, spor yapmak ve stresle başa çıkmak bağışıklık sistemimizi güçlendirecektir.

Unutmayalım, sağlığımız her şeyden önemli. Mevsim geçişlerinde biraz daha dikkatli olmalı, kendimize iyi bakmalıyız. Bol bol dinlenerek, beslenerek ve pozitif düşünerek bu zorlu dönemi atlatabiliriz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Muhammed Mustafa Çetinkaya Arşivi

Öfke

23 Ağustos 2024 Cuma 00:00