Hayatın Fırsatları

سالك گو ديتا فرصت
مهلت لنك حراما
من عمر نوح نينم
ساقى وره بلز خوش
Sâlik go dîte fırsat,
mühlet lınık harâmâ,
men umri Nûh’a niynem sâkî vere bilez hveş.

Ahiret yolunun yolcusu olan salik kişi fırsat bulduğu zaman bu fırsatı kaçırması,ihmal etmesi haramdır.
Benim Hz. Nuh gibi bir ömrüm yok ki telafi imkanım olsun ve daha sonra telafi edeyim deyim, o zaman ey aşk şarabını dağıtan saki çabuk getir, ölmeden, iş işten geçmeden o (aşk) şarabından içelim.

Bu dünya hayatı İyi değerlendirilmelidir.Bu ümmetin fertlerinin ömrü geçmiş ümmetlerin fetlerinin ömürlerine göre daha azdır ,ama Yüce Allah’ın bu ümmete lütfettiği fırsatlar da önceki Ümmetlere verdiği fırsatlardan daha fazladır.
Bu fırsatları her alanda müşahede etmek mümkündür.Herhangi bir fırsatı yakalayan mü’min bu fırsatı değerlendirmeli asla kaçırmamalıdır, zira fırsatlar çok olsa da, evimize gelen ve ikram bekleyen bir misafire veya yaz mevsiminin geçici bulutuna benzer.
İkram etsek de etmesek de misafir kısa zaman sonra gidecektir.
Misafirlğin hakkını verdiysek ne mutlu! Yoksa pişman olur üzülürüz ve telafisi mümkün olmaz.
Yazın bulutu da genelde yağmur taşımadığı için hemen gelip geçer.

Kıymetli kardeşlerim Malumunuz hayat inişli ve yokuşludur,her inişin bir yokuşu ve her yokuşun bir inişi vardır.
İçinde bulunduğumuz şartları ve zarfları fırsata çevirmek Allah’ın lütfu sonra da bizim gayretmizle mümkündür.
Yüce Allah’ın rahmetinin ve lütfunun tecelli ettiği gecelerin seher vakti ve benzeri zaman dilimleri de bu ümmete bahşedilen altın fırsatlardır.

Her geceyi Kadir bilen,gecesini ihya etmek başta olmak üzere ömrü ve içindeki fırsatları iyi değerlendiren, sağlık ve afiyet içinde bereketli bir ömür süren,yaşadığımız imtihandan akyüzle ve kazançlı çıkan, duaları ve amelleri makbul, bugünü dünden, yarını bugünden hayırlı ve verimli olan Yüce Allah’ın rızasını,kerim kitabına ve Şerefli Peygamberin parlak sünnetine ittibâ’a muvaffak olan mes’ud ve bahtiyar bir kul olmayı Yüce Allah bizlere ve bütün mümin kardeşlerimize nasip eylesin ve dualarımızı kabul eylesin.
Âmîn.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ahmet Özkan Arşivi