İbrahim Çiçekçi

İbrahim Çiçekçi

Konya Türk Sanat Musikisi Derneği’ni Biliyor Musunuz?

Geçtiğimiz gün Necmettin Erbakan Üniversitesi Tıp Fakültesi Hematoloji Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Atakan Tekinalp hocamın davetiyle keyifli bir konsere katıldım. Konya Türk Sanat Musikisi Derneği’nin düzenlediği, Mithat Çömlekçi’nin şeflik yaptığı Hüseyni Faslı konserini hayranlıkla izledim. Konya’mızda böylesine güzel bir oluşumun kamuoyunda çok bilinmemesine üzüldüm.

***      ***      ***

1984 yılında kurulmuş ve muhteşem sanatçılar yetiştirmiş Konya Türk Sanat Musikisi Derneği’nin üyeleri kendi imkanları ile bugüne kadar derneği getirmiş. Muhteşem uyum, muhteşem sazende ekibi, muhteşem şarkılar. Hepsini görebileceğiniz bir oluşum. Henüz bir yeri bile yokmuş derneğin. Gerçekten üzüntü verici. Belediyelerimizin yer tahsisi için fedakarlık yapacağını umut ediyorum…

***      ***      ***

Türk Müziği bize büyük bir miras. Itri ile başlayan, Selahattin Pınar’a kadar devam eden, nota, beste, güfteleri ile dünyada büyük hayranlık oluşturan Türk Musikisi’nin geleceğe taşınması çok önemli.

Bu anlamda gayret gösteren Konya Türk Sanat Musikisi Derneği Başkanı Turan Arslan ve üyelerini tebrik ediyorum. Temennimiz şehir olarak kendilerine sahip çıkmamız ve daha iyi yerlere gelmeleri…

 

SİNEKTEN GEÇİLMİYOR

Konya’da son dönemlerde en fazla şikayet aldığımız konu sinek fazlalığı. Selçuklu, Karatay ve Meram’daki vatandaşların ortak görüşüne göre çok fazla sinek varmış mahallelerde.

***      ***      ***

Dün de Karatay’da kendim şahit oldum. İnsanların etrafını çevreliyorlar resmen. Uzun yıllardır bu kadar sinek olmadığı söyleniyor. İlaçlama çalışmalarına gelince; belediyeler özellikle sabah saatlerinde yoğun ilaçlama mesaisi yapıyor. Lakin yeterli olmuyormuş. Biz vatandaşın elçisiyiz. Sorunları yazmakla mükellefiz. Ne yapılabilir teknik olarak bilemeyiz; ama farklı ilaçlar yahut yöntemler ile alternatif mücadele beklentisi var…

 

BURHAN DEDE TÜRBESİ’NE

ZİYARET SORUNU…

Geçtiğimiz günlerde Konya’daki birkaç türbenin türbedarı ziyaretime geldi. Konya tarihinden konuştuk. Bir konu gündeme geldi. Herkes bilir Eski Garaj civarında Burhan Dede diye bir caddemiz var. Konya’nın merkezinde bir caddemiz adını geçmişte Konya’da yaşamış Burhan Dede isimli zaattan alıyor.

***      ***      ***

Ziyaretçiler, Burhan Dede’nin türbesinin bir özel mülkün içinde kaldığını söyledi. Nasıl olduğunu anlamadım. Fotoğraflardan gösterdiler şok oldum. Bir evin içine giriyor, oradan türbeye geçebiliyorsunuz… Zamanında bir vakıf mevcutta oturan aileye alanı satmış. Türbe şimdi özel mülk olmuş…

Durumu Karatay Belediyesi’ne bildirmişler. Karatay Belediyesi kamulaştırma için süreç başlatmış. İnşallah neticelenir ve türbe bağımsız bir hale getirilir. Geçmişin izlerine sahip çıkmak hepimizin boynunun borcu…

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
İbrahim Çiçekçi Arşivi