İbrahim Çiçekçi

İbrahim Çiçekçi

Konya firması Arapların yatırım trendinde

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Birleşik Arap Emirlikleri ziyareti sonrası Türkiye ile ticarette yeni adımlar atılmıştı.

Bunların yansımaları ve gerçekleşen ticaretler kamuoyuna düşmeye başladı. Atılan ekonomik adımlardan Konya da nasibini aldı.

***        ***        ***

Ağustos ayında Abu Dabi merkezli Chimera isimli yatırım şirketinin yeni kurduğu fon Borsa İstanbul’da alım yapmaya başlamıştı. S&P Turkey Shariah Liquid isimli oluşturulan fonda ilk alımlarında Konya merkezli Bera Holding’i tercih etti.  155 milyon TL tutarında Borsa İstanbul’dan alım yapan fonun, satın alımlarının yüzde 8’ini Bera Holding(Eski adıyla Kombassan) oluşturdu.

Alımların 35’lik bölümü de BİM hisselerinden oluştu. Fon bu hisselerde yoğun alım yaparken, portföyü yüzde 8 Bera Holding, yüzde 7 Gübre Fabrikaları, yüzde 6 Nuh Çimento gibi senetlerden oluşturdu.

***        ***        ***

Bera Holding son dönemde Anadolu’nun parlayan yıldızı konumunda. Savunma sanayi yatırımları, kağıttaki ilerleyiş ve en son Konya’ya yapılan Rulman fabrikasıyla daha da büyüyor. 5 milyar TL’ye yakın cirosu var. Her yıl kâr açıklayan şirket PVC’den turizme, kağıttan, rulmana kadar birçok sektörde faaliyet gösteriyor. Borsa’ya yüzde 100 kote olan Bera’nın hisseleri de pozitif performans sergiliyor. Yükseliş trendi olan şirketin hisseleri 18 bandında. Yatırımcıya da kazandırmaya devam ediyor…

Avukat Halil Özkan Baro’daki yarışta iddialı

Konya Barosu ekim ayında seçimli genel kurul yapacak. Başkanlık için yarışan gruplar adaylarını açıkladı. Adaylar da sahaya inerek meslektaşlarını ziyaret etmeye başladı. Mevcut başkan Mustafa Aladağ aday olmayacağını açıklamıştı. Vefa Grubu’nun adayı ise Oktay Unkur olarak belirlendi. 

***        ***        ***

Konya Barosu’nun en güçlü gruplarından Birlik Grubu ise Avukat Halil Özkan’ı aday çıkardı. Halil bey Konya’da tanınmış, sicili temiz, entelektüel bir avukat. Bizim de kendisi ile tanışıklığımız sanatsal bir etkinlikte olmuştu. Şiir tutkusu olan ve olayları farklı yorumlayabilen bir kişiliğe sahip. Son derece kıymetli ortak dostlarımız var.  Benim gibi de bir Yörük…  Ben avukatlık mesleğinin teknik boyutları ile olayları yorumlayamam… Taraf olacağım bir durum da yok avukat değilim… Ama Halil beyin karakter ve bakış açısı itibariyle Konya Barosu’nda çok özel işler yapacağına inanıyorum.

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
İbrahim Çiçekçi Arşivi