İyi kalmak sizin eseriniz

İyi kalmak sizin eseriniz

Merhabalar kıymetli okurlarım. Bugün sizlere kişisel gelişimden biraz bahsetmek istiyorum. Sağlıklı olarak dünyaya gelmek, normal her şeyi yerli yerinde doğmak Allah'ın eseri ancak sonrasında sizin kendini geliştirmeniz, zihinsel, fiziksel açıdan kendinizi iyi tutmanız, kendinize iyi bakmanı ise sizin eseriniz.

İnsan yaşamı boyunca her geçen gün yeni bir şeyler öğrenir ve bu öğrendiklerini de unutmadan hayatı boyunca kullanır. Öğrenebileceğimiz o kadar çok şey var ki her dakika yeni bir şey öğrenebiliriz.

Bu noktada da sürekli kendimizi geliştirmemiz gerekiyor. İş noktasında da olabilir, Kişisel beceri noktasında da olabilir bu yeni bir hobi edinmek bile olabilir.

Sürekli gelişime açık olmakta fayda var. Bu dünyaya geliş amaçlarımızı unutmadan, sürekli ilgi ve alakamız olan noktalarda kendimizi geliştirmeliyiz. Buna mecburuz.

Yazımın ilk başında da vurguladığım gibi, iyi doğmak Allah'ın eseri, gerisi bize kalmış.

Kendini geliştirmek demek sadece bilgi ve birikim anlamında değil ya da kültürel anlamda yeterli değildir.

Fiziksel anlamda da sürekli iyi olmalı, iyi kalmalı ve kendimizi geliştirmeliyiz.

Bu demek değildir ki her günü saatlerce spor yaparak geçirelim. Elbette spor da yapalım ama bunun haricinde de günlük yaşamda doğru beslenmek, doğru hareket etmek de en az spor yapmak kadar önemli.

Sağlıklı bedenlerimizi obez bir insan bedenine çevirmek büyük bir yanlış olur değil mi ? Evet büyük bir yanlış olur. Bu yüzden hayatın her alanında iyi olmak ve iyi kalmak zorundayız.

Psikolojik, fiziksel ve mental açıdan buna mecburuz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Şule GÜMRAH Arşivi