İnsan kendisini göz göre göre nasıl zehirler?

İnsan kendisini göz göre göre nasıl zehirler?

Merhabalar kıymetli okurlarım, Bugün sizlere hayatımızın her alanında karşılaştığımız o kötü manzaradan bahsedeceğim.

Sigara kullanımı günümüzde oldukça yüksek seviyede ve Türkiye de Dünya üzerinde sigara içen ülkeler sırlamasında oldukça üst sıralarda yer alıyor.

Sigara kullanmanın ne kadar zararlı olduğu artık herkes tarafından biliniyor. Uzun yıllardır her türlü mecrada buna ilişkin uyarılar, haberler ve bilinçlendirme çalışmaları yapılıyor.

İçeriğinde 4 binden fazla kimyasal içeren sigara, akciğer başta olmak üzere hemen her organda ciddi hastalıklara sebep oluyor. Tıpkı kalp ve damarlarda olduğu gibi. Kalp ve damar hastalıkları hem sık görülüyor hem de ölüm sebeplerinde başı çekiyor. İşte sigara kullanımı da bu hastalıkların önemli bir nedeni diyebiliriz.

Peki göz göre göre neden kendimizi zehirliyoruz. Ben bu bağımlılık sözlerini şımarıklık olarak belirtiyorum. Bağımlılık duygunun insanın kendisini tatmin ve sanki buna zorunlu hissediyormuş gibi bir hava yaratması olarak görüyorum. Yoksa istenildiği zaman asla ama asla bırakılmayacak bir şey değil .Buna emin ol. Bu satıları bu pis alışkınlığı bırakmış biri olarak yazıyorum.

Göz göre göre sağlığınızı neden riske atıyorsunuz. İnanın bıraktıktan sonra, attığınız adımın, tattığınız yemeğin tadını daha iyi alacaksınız. Bunun için garanti veriyorum. Hayattan daha fazla keyif alacaksınız. Uzun zamandır kullanan kişilerde hareket etmekte zorlanıldığı ve belirli süreden sonra nefes darlığını yaşandığı biliniyor. Lütfen bu illetten kurtulmak için çaba gösterin ve bırakın.

İşin birde ekonomi durumu var. Bugün 1 paketin fiyatı 60-70 TL'yi buluyor sanırım. Nasıl olacak peki? Günde iki paket içmek demek 140 TL demek. Bu da ayda 4 bin TL'den fazla para yapıyor. Yazık değil mi? Kendi paranız ile kendinizi zehirlemeyin..

Önceki ve Sonraki Yazılar
Şule GÜMRAH Arşivi