İbrahim Çiçekçi

İbrahim Çiçekçi

İkinci el otoda düşüş !

Son bir yılda artışından en büyük şikayet ettiğimiz ürün otomobil oldu. Özellikle ikinci el otomobiller, değerinin 3-4 misline çıktı.

Eskiden herkesin iyi-kötü bir araba alabildiği güzel ülkemde birçok vatandaşımız yanından bile geçemez hale geldi.

***      ***      ***

Bir yıl önce 135 bin TL’ye satılan bir arabanın fiyatı bu gün 500 bin TL lira civarında.

Bu denli yükselişin ikinci el piyasasını durduracağı sıkça konuşulmuştu. Konuşulan da oldu. Hafta başında galerici esnafından dostlar ile yaptığımız görüşme sonrasında ikinci el piyasasını son derece zayıfladığını öğrendik.

***      ***      ***

2. el otoda bir nevi resesyon (durgunluk) başlamış. Araçların çoğu SATILMIYORMUŞ. Hissedilir olmasa da araçlarda fiyat düşüşlerinin de olduğunu söylediler. Tabi bir anda çok sert düşüşler olamaz. Ürünün alım fiyatı da var neticede. Ama bu durgunluk devam ederse, ikinci elde belirgin bir düşüş olacak gibi. Devletin en son aldığı sıfır aracın belli bir dönem satılamama kararı da düşüşün önünü açtı. Yine sıfır araçta tedarik sorununun kısmen de olsa çözüldüğünü gözlemliyoruz.

***      ***      ***

Tüm bu maddelerden çıkarımımız, ikinci el otomobilde fiyatların zirveden geriye doğru düşeceği yönünde. Özellikle yılbaşına doğru ciddi düşüş olacağını sektörün uzmanları da doğruladı.

Sadece arabada değil, enflasyon belasının birçoğumuzun alma imkanını elinden aldığı her şeyde fiyat düşüşü en büyük temennimiz….

SEYİT KARACA İLE KONYA SİYASETİ ÜZERİNE

Önceki gün DEVA Partisi İl Başkanı Doktor Seyit Karaca ziyaretimize geldi. Seyit hocayla Konya siyaseti üzerine uzun uzadıya konuştuk. Ben eleştirilerimi, merak ettiklerimi ilettim o cevabını verdi. Konya’nın sorunlarını bundan sonra daha sık gündeme getireceklerini söyledi. Seçime hazır olduklarının da altını çizdi.

Konya’ya faydası olan hemşehrilerimizi biz takdir ederiz. Seyit hoca da Konya’yı, Konya’nın dokusunu ve temel taşlarını bilen bir isim.  Gelecekte nerde olur Allah bilir. Ama faydası mutlaka olur. Kendisine siyasi yolculuğunda başarılar diliyoruz…

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
İbrahim Çiçekçi Arşivi