İftar menülerinin gereksiz israfı

İftar menülerinin gereksiz israfı

Merhabalar kıymetli dostlarım,

Bugün yine yeni yeniden sizlerleyiz. Biliyorsunuz ki Ramazan ayındayız ve bende bu ayda yazılarımı bu konu üzerinden sizlere ulaştırıyorum. Yine bu ayla ilgili birkaç gözlemimi sizlerle paylaşmak istiyorum.

Oruç tutmak nedir? Bunu sadece aç kalmak olarak algılar hale geldik. Yani bi tokluk-açlık hissi gibi anlıyoruz. Ya da günde iki öğün yiyoruz bu iki öğünün arası açık. Böyle düşünceler çok sakıncalı.

Oruç tutmak tamamen nefis mücadelesidir. Bunun içinde de yalnızca aç kalmak değil bütün dünyevi hal ve hareketler vardır.

En çok dikkatimi çeken konu ise iftar menüleri. O kadar kalabalık menüler ki anlatamam sizlerde görüyorsunuzdur. Onlarca çeşit iftarlık, salatalar, içecekler, ara sıcaklar, ana yemekler, ızgaralar..

Bunlar olağan fiyattan daha pahalı. Belki normal zamanda gitseniz daha maliyetli bir yemek yiyebilirsiniz. Şimdi bakın bu durum açgözlü davranmaktır.

Bu nefse karşı koymamaktır, teslim olmaktır. Malum olacak ki masadaki masadaki hiçbir yiyecek tam anlamıyla bitmiyor. İnsanlar birkaç lokma aldıktan sonra yemiyor. O masa olduğu gibi belki çöpe gidiyor.

Bakın hem bütçenize yazık hem de bu Ramazan ayının doğasına aykırı. O yüzden daha az israfa neden olacak yiyecekler seçelim.

Bu dönemde biraz daha yardımlaşalım diğer etrafımızdaki insanlarla. Bu ayın anlam ve önemini daha iyi kavramamız lazım.

O yüzden lütfen daha anlayışlı ve dikkatli olun. Hayırlı ramazanlar.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Şule GÜMRAH Arşivi