Her güne yenilenmiş başlamak

Merhabalar,

Her güne yenilenmiş başlamak

Hayattaki en önemli ve sizi belki de yaşamda tutan mottonuz nedir? Ben sizlere kendi mottomu ve kendi motivasyonumu anlatarak başlamak istiyorum. Her yeni güne yenilenmiş başlayabilsek keşke. Dünün dertleri, dünün işleri, hiç bitmeyen yükümlülüklerimiz olmasa. Her günü yirmi dört saatlik bir ömür gibi yaşamak gerekiyor diye düşünüyorum.

Geçmişin neşeleri, geçmişin acıları elbette hayatımızda yer alacak ancak yeniden doğmak için belki yeniden hayata devam edebilmek için yeni sayfalar açmak gerek. Baktığınız zaman elbette çok büyük acılar var hayatta bunları kabul ediyorum ancak bir şekilde hayat devam ediyor.

Benim yine çok sevdiğim bir söz var. Günün aymasına ramak kala olan zaman aynı zamanda günün en karanlık zamanı. Yeni aydınlığa kavuşmak için belki de en dibi görmek gerekiyor. Orada olmak gerekiyor.

Geçmişte komşunuz ile bir tartışma yaşadınız diyelim ancak o sizin komşunuz olmaya devam edecek. Ne yapacaksınız ki o evden taşınacak mısınız oradan, ya da dikenli teller mi öreceksiniz evin etrafına veya kapınızın önüne çıkmayacak mısınız? Bunların hiçbir çözüm değil asla ama asla çözüm değil, o yüzden geçmişi unutup bir şekilde yeni güne devam etmek gerekiyor.

O yüzden değerli okuyucularım sizlerden de bunu uygulamanızı bekliyorum. Hayat gerçekten çok kısa ve geçmişin sorunları, sıkıntıları ile uğraşacak kadar uzun değil. Enerjinizi, umudunuzu ve hayallerinizi doğrudan doğruya geleceğe yapalım. Hayat umudu ve hayallerini düşünce daha güzel olacaktır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Şule GÜMRAH Arşivi