Evcil hayvan huzur verir

Evcil hayvan huzur verir

Merhabalar kıymetli dostlarım, haftanın ikinci yazısı ile karşınızdayım. Bugün biraz daha eğitim ve sağlık konularından bağımsız olarak daha farklı bir alanda sizlere birkaç konudan bahsetmek istiyorum.

Bugün sizlere evcil hayvanlardan bahsedeceğim. Özellikle pandemi döneminde kedi ve köpek sahiplenme oranında ciddi bir artış görüldü. Bu durum beni fazlasıyla sevindirmişti.

Çünkü hayvanlarda bizler gibi bu hayatın ve bu dünyanın birer parçası. Onlarla beraber yaşamayı öğreniyor olmak mutluluk verici. Bu yüzden hayvanlara son dönemde değer verilmesi beni fazlasıyla se güzel hissettiriyor.

Hayvanların çocuklarla da yakın ilişkilerde olması son derece güze. Küçük yaştaki çocuklar hayvanlarla berabere vakit geçirmeyi, eğlenmeyi ve onlarla ilgilenmeyi öğrenmeliler. Bu yüzden kedi, köpek, balık, tavşan ya da diğer evcil hayvanlar bu çok önemli. En azından evde yaşayabilecekleri bir evcil hayvan olması gerekiyor.

Hayvanların çocuklar üzerinde gelişimde önemli etkisi olduğunu düşünüyorum. Bu durum, çocukların gelişiminde de katkı sağlayacağını düşünüyorum.

Pelüş köpekler, kediler, tavşanlar ve daha fazlası... Neredeyse her çocuk oyuncak hayvanlarla vakit geçiriyor. Ancak konu canlılar olduğunda korkabiliyorlar. Oysa küçük yaştan itibaren evcil hayvan beslemeye yardımcı olan çocuklarda sorumluluk duygusu daha çok gelişiyor. Ayrıca evcil hayvanlar otizm benzeri nörogelişimsel bozukluklarda da tedavi yöntemi olarak kullanıldığında olumlu sonuçlar alınıyor.

Yeni doğan bir çocukla birlikte evcil bir hayvanın beraber büyümesi farklı kazanımlar sağlayabiliyor

Sevgilerimler.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Şule GÜMRAH Arşivi