İbrahim Çiçekçi

İbrahim Çiçekçi

DEVA Partisi Konya’da neler oluyor ?

Ali Babacan liderliğinde kurulan Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi’nin ilk il başkanı atanan şehri Konya olmuştu. Malum olduğunuz üzere Doktor Seyit Karaca Bey Konya il başkanı olarak görevlendirildi ve halen devam ediyor.

***        ****     ***

Seyit Hoca’yı severim, geçmişten gelen hukukumuz var. Konya’da da uzun yıllar çeşitli görevlerde bulunmuş sicili temiz bir isim bana göre…

***        ****     ***

Ama teşkilatçılık farklı bir iş. İnsanları yönetmek, insanları seçmek, teşkilat kurmak uzaktan görüldüğü gibi kolay değil. Geçmişte teşkilatçılık yapmış biri olarak tüm zorluklarına bizzat şahidim.

***        ***        ***

DEVA Partisi İl Teşkilatı’ndan da bu noktada bazı problemler kulağımıza geldi. Ağustos başında partinin ikinci ismi olarak bilinen İl Sekreteri Ahmet Elden ve Cansu Temizel isimli bir hanımefendi yönetimden istifa etmişti.

Aradan kısa bir süre geçtikten sonra Seyit Hoca’nın radikal karar alarak (Talimat genel merkezden de gelmiş olabilir) tüm il yönetiminin istifasını istediği yönünde bir bilgi geldi. 2-3 gündür yönetim kurulu üyeleri teşkilata gidip istifalarını veriyorlarmış.

***        ***        ***

Parti içinden sorduğum isimler ne amaçla yapıldığını bilmiyor. Benim yorumum, hoca yönetimi düşürüp, tekrar atama ile taze bir yönetim kurmayı hedefliyor olabiliyor… Bildiğim kadarıyla genel kurula gidilemiyor. Yönetimden de memnun değillerse böyle bir çözüm düşünmüşler diye yorumladım. Ama bana göre büyük risk. Netice Konya gibi bir yerde yeni isimleri ikna edip, teşkilat kurmak kolay değil…

***        ***        ***

Gıda fiyatlarının ateşi düşüyor !

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Tarım Kredi Kooperatifleri üzerinden yaptığı fiyat düşürme hamlesi piyasaya yansıdı.

***        ***        ***

Hafta sonu el boşluğunda hem yerel hem ulusal market zincirlerinin birkaç şubesini gezdim. Ayçiçek yağı ve toz şeker gibi temel gıda maddelerinde fiyatların ateşi düşmüş biraz. Çetinler Market’te ayçiçeği yağı 130 TL civarındaydı mesela. Türk Şeker’in 5 kiloluk şekerini de 87 TL’ye aldım 3 harfli marketin birinden.

***        ***        ***

 İnşallah enflasyonun harap eden yükselişi durdurulur da rahat bir nefes alırız. Temennimiz diğer ürünler de düşüşleri görmek….

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
İbrahim Çiçekçi Arşivi